Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНЦІ ВШАНУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС

14 гру 2021

 

Сьогодні, 14 грудня – день, коли Україна вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року - 14 грудня офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС

Це день мужніх та самовідданих людей, які 35 років тому, в  1986-ому, прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.

У День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя зупиняючи «ядерний смерч» та висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам. Зичимо  здоров’я та довголіття, миру та злагоди вашим родинам. Наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму. 

Вшановували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і в Нетішинській міській територіальній громаді - відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. У покладання квітів взяли участь секретар міської ради Іван Романюк, керуючий справами виконавчого комітету Любов Оцабрика, члени міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» на чолі з головою Таїсією Войною, представники ВП ХАЕС  на чолі з головою профспілки Михайлом Гуком, освітяни, військові та  громадськість міста.

 Відділ з організаційних питань