Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНСЬКЕ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ГОТОВЕ ПІДТРИМАТИ ТА ДОПОМОГТИ ВАМ!

31 бер 2021

Пандемія COVID-19 шокувала весь світ – вплинула на усі сфери соціального життя та змусила усіх нас грати за новими правилами. Навчання в школах на ВНЗ,  відвідування закладів харчування та торгівлі тощо – усюди потрібно дотримуватися правил, які диктує нам не тільки наш законодавець, але й невидимий ворог. Не оминули ці особливості і юридичної сфери соціального життя, зокрема і порядку звернення та відвідування суду.  
Право на  справедливий суд передбачене Єпропейською конвенцією з прав людини, що коресподується  Конституцією України та низкою законів України. У розумінні частини першої статті 6 Конвенції право кожного на судовий розгляд справи означає право особи на звернення до суду та право на те, що її справа буде розглянута і вирішена судом. Водночас, особі, яка звернулася до суду за захистом свого права, повинна бути забезпечена можливість реалізувати вказані вище права без будь-яких перепон чи ускладнень. Здатність особи безперешкодно отримати судовий захист визначає зміст права на доступ до суду. 
Але  хоч в умовах карантину діють певні обмеження, це не буде вважатися обмеженням доступу до правосуддя в розумінні Європейського суду з прав людини, адже ці обмеження спрямовані на забезпечення стабільного функціонування судової системи в цілому.
Тому в період карантину діють такі обмеження:
- В судове засідання  допускаються лише учасники процесу в захисних масках та після температурного скринінгу.
- Подання заяв  виключно засобами поштового зв’язку  або ж через систему «Електронний суд»
- В приміщення суду недопускають осіб з явними ознаками  респіраторного захворювання: кашель, підвищена температура, блідість обличчя, почервоніння очей тощо.
- Ознайомлення з матеріалами справи відбувається дистанційно – шляхом надсилання сканкопій на електронну пошту, зазначену у відповідній заяві.
Крім того Ви маєте можливість подати заяву про розгляд справи за відсутності сторін, про відкладення справи у зв’язку із карантинними заходами або ж про розгляд справи в режимі відео-конференції, щоб обмежити свої соціальні контакти. Будьте уважні та піклуйтеся не тільки свої права, але й про своє здоров’я та здоров`я оточуючих!
Для отримання правової допомоги ви можете звертатися  до відділу "Нетішинське бюро правової допомоги", за адресою: м.Нетішин, вул. Шевченка, 1, щоденно з 9:00 до 18:00 год., крім вихідних та святкових днів.