Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНСЬКА «РОКСОЛАНА» ВИБОРОЛА ГРАН-ПРІ ФЕСТИВАЛЮ «СРІБНЕ СЯЙВО»

13 чер 2021

«Мистецтво – саме життя, і воно безсмертне», – сказав у свій час відомий письменник і драматург Оскар Уайльд. І це справді так. Гарний настрій та невимовну насолоду ми отримуємо від прослуховування гри на музичних інструментах, гарного співу та перегляду творів образотворчого мистецтва. 
Учора, 12 червня, у нашому місті відбувся ІV фестиваль-конкурс творчої молоді «Срібне сяйво», організований громадською організацією «Інститут соціокультурного розвитку» за підтримки виконавчого комітету Нетішинської міської ради, ВП «Хмельницька АЕС», КЗ «Палац культури міста Нетішина», партнерів та спонсорів. 
Фестиваль творчої молоді зібрав близько 400 учасників з різних куточків України. Підкорювали фестиваль і нетішинці – Народний художній колектив «Вернісаж», студія східного танцю «Isadora Dance Academy», вокальна студія «Камелія», Народний театр пісні «Криниченька», Народний ансамбль бального танцю «Шарм», зразковий фольклорний ансамбль «Роксолана», Зразкова хореографічна студія «Серпантин», ансамбль танцю «Лайф», вихованці Нетішинської школи мистецтв», учні Нетішинської художньої школи та Клубу «Юний технік», які вибороли перемоги в різних номінаціях. Конкурсанти змагалися у п’ятьох вікових категоріях. У групі А (учасники від 6 до 9 років), у групі B (10-13 років), у групі С (учасники віком від 14 до 17 років), у групі D (конкурсанти від 18 до 35 років), у групі Е ( змішана). Юні обдарування презентували себе у дев’ятьох жанрах: вокал (естрадний, народний, академічний), хореографія (класична, естрадна, народна, бальна, сучасна), інструментальна музика (народна, естрадна, класична), художнє слово, образотворче мистецтво (живопис, графіка), декоративно-ужиткове мистецтво (розпис, витинанки, ткацтво, батик), технічне моделювання, тематичне есе та екскурсійна майстерність. Оцінювало учасників фестивалю професійне журі до складу якого увійшли заслужені працівники культури України, заслужені діячі мистецтв України, художники-дизайнери, сценографи на чолі з головою журі, заслуженим артистом України, бандуристом-віртуозом, співаком, диригентом Тарасом Яницьким.
Протягом дня конкурсна програма проходила одразу на декількох локаціях. Роботи в номінації «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-ужиткове мистецтво» були представлені в мистецькій галереї Палацу культури, конкурсанти в номінації «Інструментальна музика» виступали в музичній школі, читців журі оцінювало в малій залі Палацу культури, тоді як вокалісти і хореографічні ансамблі змагалися у великій залі. Окрім насиченої конкурсної програми учасників та гостей творчого дійства чекало багато приємних сюрпризів – екскурсії по нашому гостинному місту, в міському краєзнавчому музеї та на оглядовий майданчик Хмельницької АЕС.
Увечері в великій залі Палацу культури відбувся гала-концерт і церемонія нагородження учасників фестивалю-конкурсу «Срібне сяйво». Переможці, дипломанти і усі конкурсанти отримали від організаційного комітету та спонсорів заходу Почесні грамоти та медалі, творчі колективи – кубки. Найяскравіші учасники в різних номінаціях були нагороджені грошовими преміями, серед них і нетішинці. Найвищу відзнаку конкурсу, зокрема, Гран-прі виборов зразковий фольклорний ансамбль «Роксолана» Палацу культури міста Нетішина.
На церемонію нагородження завітав заступник міського голови Василь Мисько, який вручив трьом конкурсантам фестивалю спеціальні призи від міського голови Олександра Супрунюка. Швидко пролетів творчий день драйву та незабутніх вражень на фестивалі-конкурсі «Срібне сяйво». В планах в організаторів творчого дійства наступного року підкорити нові кордони та віднайти ще більше самобутніх талантів.
Відділ з організаційних питань