Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НА ВУЛ. БУДІВЕЛЬНИКІВ ЗАМОВНИКОМ РЕМОНТНИХ РОБІТ Є ВП ХАЕС

18 сер 2021

До виконавчого комітетуНетішинської міської ради часто звертаються нетішинці, невдоволені темпом ремонтних робіт по вул. Будівельників. На даному об’єкті вже ніхто не працював декілька тижнів. Спочатку, в перші дні липня, швидко було знято дорожнє покриття, вирито глибоку яму - до трубопроводу і на цьому роботи завершились.

Оскільки роботи ведуться в центрі міста, це завдає багато незручностей для містян: не функціонує автобусна зупинка, заборонено рух автотранспорту та пішоходів.

Варто зазначити, що замовником будівельних робіт на цьому об’єкті є Хмельницька АЕС. Дозвіл на проведення земляних робіт для ПП «СІАД-СЕРВІС» (підрядної організації), пов’язаних з розриттям дорожнього покриття та порушенням благоустрою, був наданий виконавчим комітетом 22 червня 2021 року.

Підприємство, якому видано дозвіл,у відповідності до чинного законодавства, зобов’язане власними силами провести об’єкт благоустрою у належний стан після закінчення ремонтних робіт.

За повідомленням Сергія Сніщука, керівника КГ ВП ХАЕС, теплові мережі на вул. Будівельників «зношені», трубопровід «піддався» корозії, є багато дефектів, а тому неодноразово комунальниками виконувались аварійні ремонтні роботи. Хмельницькою підрядною організацією, за його словами, ремонтні роботи мають поновитись завтра, тобто, у середу, 18 серпня. На початку липня вони велись активно, а потім підрядник почав здійснювати роботи по заміні трубопроводу на території Нетішинського професійного ліцею…

Ремонт на вищезазначеному об’єкті, за словами Сергія Сніщука, має бути завершений до початку опалювального сезону - відповідно до графіку, до 10 жовтня. Також відповідно до укладеного договору, підрядна організація після проведення ремонтних робіт повинна відновити і дорожнє покриття.

У зв’язку з цим, виконавчим комітетом міської ради на ім’я генерального директора ВП ХАЕС Андрія Козюри направлено лист, в якому зокрема зазначено наступне: «…наближається термін опалювального сезону 2021/2022 року, залишається перекритим рух автотранспорту по вул. Будівельників, у тому числі і рейсових автобусів, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення. Дорожнє покриття вулиць потребує відновлення, що має бути здійснено до настання несприятливих погодних умов.

Зважаючи на вищевикладене, звертаємось до Вас з проханням посприяти у вирішенні цих проблемних питань та прискорити терміни виконання ремонтних робіт у місті Нетішині підрядною організацією ПП «СІАД-СЕРВІС».

Також просимо Вас надати виконавчому комітету Нетішинської міської ради інформацію щодо графіку виконання зазначених робіт для інформування населення».

Слід зауважити, що не завтра,18 серпня, а вже сьогодні,у вівторок, з обідньої пори поновлено роботи на вул. Будівельників.

На адресу виконавчого комітету надходять також скарги громадян і щодо пошкодження асфальтного покриття на дворовій дорозі поблизу буд. 23 по просп. Незалежності – там комунальники ХАЕС проводили ремонтні роботи майже рік тому. Як пояснив Сергій Сніщук, на цій ділянці необхідно провести ще ремонтні роботи.

Подібна ситуація і поблизу магазину «ОКА», де декілька тижнів тому був проведений ремонт трубопроводу. На сьогодні вже виставлено бордюри, підсипано газон та забетонованотротуар, але ділянку дороги так і не заасфальтовано. За інформацією Сергія Сніщука, комунальники в очікуванні асфальту. Його має виготовити асфальтний завод ХАЕС. Коли його запустять в роботу – невідомо.

Відділ з організаційних питань