Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Міський голова підписав договір про наміри інвестиційної співпраці щодо будівництва Центру з сортування ТПВ 

12 лют 2021

З 2003 року у Нетішині обговорюють питання будівництва сміттєпереробного заводу. З’являлися то одні, то інші проєкти, різні інвестори, виділено земельну ділянку площею 6 га. Лише протягом п’яти останніх років керівництвом міста було опрацьовано з півсотні пропозицій від різних бізнес структур. Однак у підсумку усі більш-менш реальні варіанти досі залишалися в перспективі. 
Нещодавно з’явилася найбільш приваблива пропозиція від представників компанії «SES UKRAINE», яка займається впровадженням перевірених європейських технологій сортування, переробки та виробництва альтернативних видів палива із відходів побутового та промислового походження. На території полігону планується сортування та переробка шляхом пресування. За попередньою домовленістю, спресований РДФ (горючі брикети) буде спалюватись на Здолбунівському цементному заводі. Наразі в Нетішині відкрито дочірнє підприємство, що дасть можливість сплачувати податки до бюджету громади. Також планується створити від 60 до 90 робочих місць. 
Цього тижня міський голова Олександр Супрунюк підписав договір про наміри інвестиційної співпраці з директором ТОВ «Смартест Енерджі Солюшнс-Нетішин» Іваном Бебло, з метою вирішення проблем з поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ) на території Нетішинської міської територіальної громади. Взаємовигідне інвестиційне співробітництво передбачає залучення європейських коштів, власних та інвестиційних для реалізації програми. Потужність Центру з сортування ТПВ складатиме 10 тон змішаних побутових відходів на годину, орієнтовна сума інвестицій в будівництво Центру буде складати 6 млн. євро. 
Сторони зобов’язуються провести слухання в рамках розробки та та узгодження програми управління ТПВ в місті Нетішин, з залученням інвестора та «SES Нетішин», де буде анонсована технологія хорватської компанії «TEHNIX» та попередні техніко-економічні розрахунки з будівництва Центру х сортування  твердих побутових відходів у Нетішині.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради