Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ВЗЯВ УЧАСТЬ В НАРАДІ ЩОДО БУДІВНИЦТВА ЕНЕРГОБЛОКІВ №3, №4 ХАЕС

10 вер 2021

Сьогодні, 9 вересня, до Нетішина прибула делегація ДП «НАЕК «Енергоатом» під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки президента Петра Котіна. В рамках робочого візиту відбулася нарада оперативного штабу з будівництва енергоблоків №3, №4 Хмельницької АЕС. Серед запрошених був присутній й міський голова Нетішина Олександр Супрунюк. Під час наради обговорювали майбутнє довгострокове співробітництво з американськими компаніями щодо розвитку атомної енергетики України. Зокрема, нещодавно підписаний Меморандум із компанією «Westinghouse» (США) передбачає будівництво п’яти енергоблоків в нашій країні. 
Виробником реакторного острова четвертого енергоблока ХАЕС стане ця компанія з проєктом AP1000. Проєкт реактора AP1000 вирізняється своїми пасивними системами безпеки, коротким строком перевантаження палива та високою ефективністю до 90-92%.
За словами Петра Котіна, такий проєкт перш за все планують реалізувати на Хмельницькій АЕС, а надалі й на інших АЕС України. 
Інформація про перші кроки щодл побудови енергоблока №4 ХАЕС буде надана найближчим часом під час наради з керівництвом «Westinghouse» з укладання «дорожньої карти».
Окрім того, як зазначив директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, незабаром планується створити робочу групу для опрацювання нового проєкту, що дозволить сформувати потужну експлуатаційну та ремонтну команду.
Відділ з організаційних питань