Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МИ ВМІЄМО І БУДЕМО БОРОТИСЬ ЗА СВОЮ СВОБОДУ

21 лис 2021

Сьогодні 21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. У цей день ми віддаємо шану патріотизму й мужності учасників подій Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (листопад 2013 р. – лютий 2014 р.), які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, європейського майбутнього України, їх відданості ідеалам свободи та справедливості.
У Нетішині вшанували пам’ять патріотів, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність нашої держави. До пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та борцям за незалежність України поклали квіти секретар міської ради Іван Романюк, керуючий справами виконкому Любов Оцабрика, представники ВП ХАЕС та громадськості міста. Всі хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя за волю і незалежність України.
…Свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада, є наступником свята Дня Свободи, що святкувалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції. «З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким в Україні 21 листопада святкується День Гідності та Свободи.
Відділ з організаційних питань