Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

КООРДИНАЦІЙНОЮ РАДОЮ ОБРАНО ЗОШ №1 ДЛЯ ПЕРЕПРОФІЛЮВАННЯ В ЛІЦЕЙ

23 бер 2021

Минулого тижня під головуванням заступника міського голови Василя Миська відбулося засідання координаційної ради з питань реформування закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади. До складу якої входять представники виконавчого комітету міської ради, спеціалісти управління освіти виконкому міської ради, депутати міської та районної рад, голова міської організації профспілки працівників освіти, директори загальноосвітніх шкіл, голови Рад та представники учнівського самоврядування. Присутні продовжили розгляд питань порядку денного минулого засідання, одне з яких – визначення закладу загальної середньої освіти, який буде перепрофільований у ліцей Нетішинської громади.
Відтак, заступник голови координаційної ради, начальник управління освіти Ольга Бобіна оприлюднила інформацію про плинність кадрів та рух учнів в закладах середньої освіти за 2018-2020 роки. Член координаційної ради, головний спеціаліст з питань школи управління освіти Євгенія Мичківська доповіла про території обслуговування відповідно до яких  буде проводитися комплектація класів, а також надала аналіз мережі початкової школи у 2022-2023 навчальному році, інформацію щодо планової мережі базової школи, прогнозованої мережі закладів загальної середньої освіти та території обслуговування. 
Директори ЗЗСО висловили позиції батьківських комітетів щодо освітньої реформи та їх бачення щодо утворення ліцею – в школах думки розділилися.       
Відповідно до проаналізованої інформації щодо діяльності кожної школи громади, голова координаційної ради Василь Мисько запропонував членам ради дві пропозиції. Перша пропозиція, яка була обгрунтована, проаналізована та висвітлена управлінням освіти виконкому міської ради – обрати ліцеєм НВК, друга пропозиція, як альтернативна, виникла в ході вивчення аналізу, дискусій на засіданнях координаційної ради – визначити ЗОШ №1 як заклад, що буде перепрофільований у ліцей. В ході роботи більшість членів ради проголосували за ЗОШ №1. Саме ця школа буде рекомендуватися засновнику для перепрофілювання у ліцей. 
Нагадаємо, в Україні триває реформа шкільної освіти. За 4 роки вже не буде всім звичних загальноосвітніх навчальних закладів. Відповідно до ст. 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту» будуть початкова школа, гімназії та ліцеї. До складу гімназії може входити структурний підрозділ початкової школи (1-4 класи) та базова школа (5-9 класи). Як виняток ліцей, окрім профільної освіти, буде забезпечувати здобуття середньої освіти. З метою забезпечення перспективного планування розвитку освітньої галузі було утворено координаційну раду з питань реформування закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади та проведено ряд заходів щодо підготовки до перепрофілювання шкіл.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради