Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Комісія з питань захисту прав дитини розпочала роботу у  2021 році

06 січ 2021

У другий робочий день 2021 року відповідно до річного плану роботи,  під головуванням Василя Миська, заступника міського голови, відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини. 
На розгляд комісії було винесено 10 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. 
Три справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав. У результаті розгляду рекомендовано органу опіки та піклування надати позитивний висновок про доцільність позбавлення батьківських прав одного батька, по іншій справі – батьків ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Із-за відсутності батька дитини, розгляд однієї справи перенесено на чергове засідання комісії. 
Розглянуто справу про виконання матір’ю батьківських обов’язків щодо неповнолітньої доньки, яка має часті пропуски занять  в Нетішинському професійному ліцеї. Членами комісії рекомендовано матір дитини попередити та надати термін в один місяць для виправлення ситуації. 
 За заявою матері малолітньої рекомендовано визначити місце проживання дитини з нею.
Позитивно розглянуто п’ять справ щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, право власності та користування яким мають діти. Рекомендовано надати батькам дозволи  на відчуження житла з урахуванням інтересів дітей.
Переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту 11 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. 
Окрім того, підведено підсумки роботи комісії з питань захисту прав дитини за 2020 рік, розглянуто план роботи на 2021 рік, заслухана інформація про виконання програми захисту дітей Нетішинської міської територіальної громади на 2020-2024 роки, у 2020 році.
За рішенням комісії питання були винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.
Служба у справах дітей 
виконавчого комітету міської ради