Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗІ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: УПРАВЛІННЯ КУЛЬТУРИ

04 лют 2021

 

За звітний період на галузь надійшло з місцевого бюджету – 25 511 746 грн (в т. ч. коштів бюджету розвитку – 164 376 грн). Отримано коштів від надання платних послуг (спеціальний фонд) – 773 319,80 грн. Благодійні надходження -59 129 грн.

Діяльність закладів культури здійснює 235 осіб, з них на посадах спеціалістів – 163. Фахову освіту із загального числа працюючих мають 162 осіб, з них: 123 – повну вищу освіту, 39 – базову вищу. Протягом року свою кваліфікацію підвищили 73 працівники.

На території Нетішинської міської територіальної громади на обліку перебувають 14 об’єктів культурної спадщини місцевого значення: 3 об’єкти археології, 2 - архітектури і містобудування місцевого значення, 9 – історії.

Для зміцнення матеріально-технічної бази управління культури у 2020 році з коштів загального фонду придбано: радіатори, стелаж, стільці УСПО, здійснено підписку періодичних видань та ін..

У Нетішинській міській ТГ функціонують 2 мистецькі школи – (Нетішинська художня школа» та «Нетішинська школа мистецтв». Навчально-виховний процес у школах, де навчається 681 учень, здійснюють 50 викладачів. У 2019-2020 н.р. мистецькі школи міста закінчили 85 учнів, 10 з них стали студентами вищих навчальних закладів культури і мистецтв.

Мистецькі школи фінансуються за рахунок бюджету Нетішинської міської територіальної громади та батьківської плати. Батьківська плата у школі мистецтв становить 180 грн. на духовому відділі, відділі народних інструментів (окрім класу гітари – 200 грн.), вокально-хоровому відділі (окрім класу вокалу – 200 грн.), 190 грн. – на вокально-хоровому з вивченням фортепіано та вокально-хоровому з вивченням гітари, 200 грн. – на фортепіанному, група, що працює на засадах самоокупності – 400 грн.; у художній школі на художньо-графічному відділенні – 150 грн., на декоративно-ужитковому – 130 грн.

Навчально-виховний процес у школах здійснюють 50 викладачів. Загальний контингент станом на 1.01 2021 року - 681учень.

У Нетішинській школі мистецтв діє 27 творчих колективів, з них: 21 учнівський та 6 викладацьких. 4 колективи мають почесне звання «зразковий». Учениця 5 класу духового та фортепіанного відділів Єлизавета Токарєва протягом 2020 року отримувала персональну стипендію голови ОДА.

У 2020-2021н.р. стипендії міського голови призначено 4 учням художньої школи та 4 учням школи мистецтв. Стипендіатами також стали 2 викладачі художньої школи та 5 викладачів школи мистецтв.

За кошти місцевого бюджету в 2020 році для зміцнення матеріально-технічної бази художньої школи придбано: матеріали для проведення поточного ремонту приміщення власними силами,термометр безконтактний, дезінфікуючі та миючі товари, захисні щитки, канцтовари та господарські товари.

У школі мистецтв придбано: матеріали проведення поточного ремонту власними силами, лампи, шумовий оркестр, антисептичні засоби, термометр безконтактний, канцтовари.

У Нетішинській МТГ функціонують 3 клубні заклади: КЗ «Палац культури міста Нетішина», КЗ «Нетішинський міський Будинок культури» та КЗ «Старокривинський Будинок культури». Протягом 2020 року ними проведено 269 масових заходів, які відвідали 168 184 мешканців міста, з них 84 610 - діти.

Діяльність закладів культури клубного типу забезпечують 29 творчих працівників, діють 30 колективів художньої самодіяльності (6 з них мають почесне звання «народний» та 5 -«зразковий»), які відвідують 585 чоловік ( з них - 449 дітей) та 22 любительських об’єднання і клубів за інтересами (1 047 учасників, з них – 695 дітей).

У 2020 році стипендію міського голови призначено 3 солістам вокальних студій та 3 керівникам творчих колективів Палацу культури.

Для зміцнення матеріально-технічної бази Палац культури у 2020 році придбано: комп’ютери, 2 комплекти меблів, періодичні видання, радіотелефон, телефонні трубк, будматеріали, новорічну електричну гірлянду, сканер та принтер, шафу для паперів та шафу для одягу,

лампи світлодіодні, світильники, сантехнічне обладнання.

Для Будинку культури (вул. Солов’євська) придбано: термометр безконтактний, бензопилу «Штиль», відеокамеру, мобільний телефон, дрова, господарчі товари та канцтовари.

Старокривинський Будинок культури. З часу створення Нетішинської МТГ: проведено електричне опалення у великій залі, спортивній залі, кабінетах та бібліотеці; облаштовано санвузли з гарячою водою та душовими кабінами у спортивній залі; зроблено поточний ремонт запасного виходу та входу у підвальне приміщення. Облаштовано інформаційний пункт електронних послуг на базі публічної бібліотеки-філії №5 (с. Старий Кривин), яка розташована у клубному закладі, для цього придбано: комп’ютери, принтер, стільці, стіл комп’ютерний, роутер, енергозберігаючі лампи, підключено заклади до мережі Інтернет. Проведено капітальний ремонт даху площею 800 кв. м за кошти обласного бюджету (1 449 535 грн).

За сприянням громадських активістів с. Старий Кривин здійснено благоустрій території Будинку культури, встановлено дитячий майданчик та придбано бесідку (24 500,00 грн).

Для Будинку культури придбано: мотокосу «Штиль», мобільний телефон, прожектори та лампи, термометр безконтактний, господарчі товари та канцтовари.

Протягом 2020 року обдаровані вихованці та творчі колективи закладів культури міста 410 раз ставали дипломантами та переможцями конкурсів обласного, регіонального, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Вагомим здобутком галузі «Культура» в цілому стала перемога (І місце) закладів культури Нетішинської міської ОТГ у І етапі обласного фестивалю-конкурсу народної творчості «Громада-фест», що проводився Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва з вересня по грудень 2020 року.

У Нетішинській міській ТГ діють 6 бібліотек-філій КЗ «Публічна бібліотека Нетішинської міської ОТГ». Книжковий фонд -91 584 примірників, краєзнавчий фонд – 4 808 примірників. Послугами Пунктів вільного доступу до Інтернет скористалось 1 068 користувачів.

За кошти місцевого бюджету для бібліотек було придбано книги (45 тис. грн) та здійснено підписку періодичних видань на 2020-2021 рр. (37,5 тис грн).

Продовжує діяти Інформаційний пункт електронних послуг (ІПЕП).

У 2020 році в читальному залі ЦПБ відбулось 2 презентації книг ( «Стрімка вертикаль», упорядник В. Гусаров та «На кресалах життя» Миколи Радиці).

Для зміцнення матеріально-технічної бази бібліотек у 2020 році придбано: термометр безконтактний, стільці, стіл комп’ютерний, канцтовари, комп’ютери, принтер та ін.

У фондах Нетішинського міського краєзнавчого музею зберігається 26 825 предметів основного фонду та 12 093 предметів науково-допоміжного. За звітний період надійшло 920 предметів основного та 155 предметів науково-допоміжного фондів.

Протягом року організовано 16 виставок, прочитано 22 лекції, проведено 23 масові заходи, підготовлено до друку 76 публікацій.

За звітний період проведено 146 екскурсій, які відвідали 5119 чоловік.

У 2020 році в музеї укладено буклети: «Нетішин 2019. Хроніка подій» «Каталог виставок (2019 рік)», «Пам’ять нетлінна», продовжувалась робота в рамках музейно-педагогічних програм.

Проведено косметичний ремонт підсобних приміщень музею. Загальна сума коштів від надання платних послуг – 12 365,00 грн.

Протягом року за кошти місцевого бюджету придбано: канцтовари та господарські товари, багатофункціональний пристрій, термометр безконтактний, перфоратор, світильник та ін..

Велику роль у створенні позитивного іміджу нашого міста відіграють і муніципальні колективи, в яких працюють понад 50 професійних музикантів. Муніципальний духовий оркестр протягом взяв участь в 11 міських заходах, а муніципальний хор «Елегія» - у 6. У грудні 2020 р. муніципальний хор «Елегія» виборов І місце на Міжнародному багатожанровому фестивалі «Cristmas stars2020».

(Далі буде).

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради