Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗІ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: ВІДДІЛ З ПИТАНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

01 лют 2021

Відділом у 2020 році забезпечувалась реалізація 2-ох програм: розвитку цивільного захисту Нетішинської міської ТГ на 2020-2024 роки (виділено коштів на реалізацію програми 400 тис.грн, фактично використано – 110 тис.грн на придбання дезінфікуючих засобів, паливо-мастильних матеріалів, засобів індивідуального захисту, сухих пайків на карантинні пости та ліхтарів переносних для поповнення місцевого матеріального резерву); забезпечення пожежної безпеки на об’єктах усіх форм власності, розвитку інфраструктури підрозділу пожежної охорони на території м.Нетішина на 2015-2020 роки (виділено 200 тис. грн, фактично використано 200 тис. грн на покращення оснащення 3 ДПРЗ ГУ ДСНС).

Відділ є секретаріатом Нетішинської міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС). Протягом 2020 року підготовлено та проведено 29 засідань комісій.

Підготовлено та проведено 2 штабних навчання: щодо безаварійного пропуску на водних об’єктах льодоходу та весняного паводку з відпрацюванням планів взаємодії зі спеціалізованими службами ЦЗ (14 лютого); з органами управління та силами ЦЗ Нетішинської міської ланки ТП ЄДС ЦЗ Хмельницької області (21 жовтня).

Проведено 16 спеціальних об'єктових навчань і тренувань з питань цивільного захисту в установах, підприємствах та організаціях; участь у щоквартальних перевірках обласної системи оповіщення та оповіщення населення.

Закуплено засоби індивідуального захисту (півмаски фільтрувальні) для непрацюючого населення сіл Старий Кривин і Новий Кривин (605 шт. – 12 100 грн., з них: субвенція – 7 808 грн, місцевий бюджет – 4 292 грн).

Розроблено план евакуації (тимчасового відселення) населення Нетішинської міської територіальної громади. Підготовлено 9 проектів розпоряджень міського голови, 3 проекти рішень виконкому, 5 проектів рішень міської ради. На Хмельницьку ОДА та управління цивільного захисту ОДА направлено 117 контрольних листів на виконання заходів та доручень.

У зв‘язку з введенням в Україні режиму стану надзвичайної ситуації державного рівня, пов‘язаної з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19, з 27 березня утворено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, тому, значною мірою, робота відділу з питань ЦЗ була спрямована на роботу в штабі: щоденно, включаючи віхідні та святкові дні (в т.ч. і на сьогоднішній день), подавалася узагальнююча інформація до обласного штабу ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Щоденно ведеться документація штабу.

(Далі буде).

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради