Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗІ ЗВІТУ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

04 лют 2021

Загальний обсяг коштів, отриманих управлінням у 2020 році, становить 91 000 189,30 грн. У тому числі місцевий бюджет: загальний фонд - 24 105 964,45 грн (26,5 % загального обсягу); спеціальний фонд - 347 187,62 грн. (0,3 % ).

Державний бюджет: 64 473 839,43 грн (70,9 %) – кошти загального фонду; 2 073 197,80 грн (2,3 % ) – субвенція, в т.ч. – 1 933 158 грн – субвенція на придбання житла дітям-сиротам.

За рахунок коштів державного бюджету виплачено: державні допомоги сім’ям з дітьми; малозабезпеченим сім’ям; особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; прийомним сім’ям; допомогу на догляд за особами з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу; допомога «муніципальна няня»; державна соціальна допомога (ДСД) особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю; ДСД на догляд; тимчасова ДСД непрацюючим особам, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію; надання щомісячної компенсаційної виплати непрацюючим особам, які доглядають за особою з інвалідністю І групи або престарілим старшим за 80 років; допомога багатодітним сім’ям; допомога дітям, хворим на важкі орфанні захворювання; компенсаційні виплати на забезпечення продуктами харчування, оздоровлення, надання додаткових відпусток громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи; компенсації особам з інвалідністю на санаторно-курортне лікування; грошова допомога особам з інвалідністю та малозабезпеченим особам; адресна допомога особам, які переміщуються з тимчасової території України та районів проведення АТО, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг; оплата за технічні засоби реабілітації особам з інвалідністю та іншим категоріям осіб; пільги та субсидії на оплату ЖКП у готівковій формі (з 01.10.2019 р.); матеріальна допомога військовослужбовцям при звільненні зі строкової служби; навчання та санаторне-курортне лікування учасників АТО/ООС та ін..

За рахунок субвенції з державного бюджету виплачено: грошова компенсація на придбання житла дітям-сиротам; пільги з медичного обслуговування «чорнобильців»; витрати на поховання інвалідів війни та учасників бойових дій; компенсації інвалідам на бензин та транспортне обслуговування.

КОШТИ ЗАГАЛЬНОГО ФОНДУ місцевого бюджету були спрямовані на: утримання апарату управління – 12 187 546, 32 грн; утримання Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг); утримання Нетішинського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю; виконання програми «Турбота»; виконання програми підтримки постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО, бійців-добровольців та членів їхніх сімей. У зв’язку з карантинними заходами, оздоровлення за Програмою оздоровлення та відпочинку дітей не проводилось.

ПРОГРАМА «Турбота» ( 3 508 054,44 грн ): 531особа - матеріальна допомога на лікування та в зв’язку з іншими життєвими обставинами; 317 – одноразова грошова допомога окремим категоріям громадян до державних та визначних дат; 61 – відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю на придбання засобів особистої гігієни; 261 – забезпечено продуктовими наборами; 90 – забезпечення щотижня хлібобулочними виробами;149 – пільги особам з інвалідністю 1-ої групи загального захворювання та з дитинства (знижка за квартплату); 10- організація поховання одиноких пенсіонерів; 67 – відшкодування витрат на безкоштовне зубопротезування; 1 606 – відшкодування пільгового проїзду на міському та приміському маршрутах; 87 – відшкодування пільг з оплати за стаціонарні телефони; 137 – відшкодування пільг за залізничне перевезення, 22 компенсація витрат на сплату внесків на ремонт багатоквартирних будинків та ліфтів та ін..

ПРОГРАМА підтримки постраждалих учасників Революції Гідності, учасників АТО, бійців-добровольців та членів їхніх сімей ( 459 тис. 800 грн): 28 осіб – одноразова матеріальна допомога учасникам АТО/ООС та членам їхніх сімей; 13- звільнено від квартирної плати; 10 – забезпечено путівками на санаторно-куротне лікування, 153 дитини – безкоштовне харчування у закладах освіти; 35 дітей – безкоштовне заняття у колективах закладів культури та ін..

НЕТІШИНСЬКИЙ ТЕРИТОРІАЛЬНИЙ ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ)

Видатки місцевого бюджету на утримання закладу становили 4 712 458, 08 грн.

На обліку перебуває 1486 осіб. У терцентрі функціонує 2 відділення: соціальної допомоги вдома; надання адресної грошової і натуральної допомоги та соціально-побутової адаптації.

Кількість соціальних послуг, які надає територіальний центр: відділення соціальної допомоги вдома – 1 вид (29 підвидів); відділенням надання адресної грошової і натуральної допомоги та соціально-побутової адаптації - 8 видів (85 підвидів).

Протягом 2020 року працівниками терцентру надано безоплатних соціальних послуг: на дому – 51 227, соціально-побутової адаптації – 16 242 та 1435 платних соціальних послуг для 360 осіб.

Надходження від надання платних послуг становили 31,4 тис. грн (через карантин - на 27,62 тис. грн менше, ніж у 2019 році).

НЕТІШИНСЬКИЙ ЦЕНТР КОМПЛЕКСНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Видатки на утримання закладу становили 3 399 171, 54 грн.

У центрі функціонує 2 відділення: ранньої соціальної реабілітації; амбулаторного перебування.

Надано реабілітаційних послуг для 183 дітей з інвалідністю та 5 дітям з групи ризику. Групу денного догляду відвідували 18 дітей (перебували протягом 9,5 годин, мали 3-разове харчування вартістю 57,52 грн у день). Харчування дітей (23,11 грн) групи професійної орієнтації проводилося один раз у день тричі на тиждень.

Безкоштовне перевезення дітей до центру вранці і ввечері додому здійснював комунальний автобус КП НМР «Благоустрій».

(Далі буде).

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради