Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ: ПОТЕРПАЄТЕ ВІД НАСИЛЬСТВА? ЗВЕРТАЙТЕСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ

17 чер 2021

Учора, 16 червня, під головуванням заступника міського голови Василя Миська відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми. Порядок денний містив 5 важливих питань. 
Члени комісії обговорювали гендерну рівність, попередження домашнього насильства і насильства в учнівському середовищі, а також заходи, які покликані інформувати суспільство про служби, до яких варто звертатися у разі насильства в сім’ї.
Відтак, головний спеціаліст відділу соціальних допомог, компенсацій та у справах сім’ї управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Ірина Поліщук доповіла про взаємодію суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашнього насильства і насильства за ознакою на місцевому рівні. Зокрема, спеціаліст зазначила, що управління соціального захисту населення виконкому спільно з управлінням освіти, службою у справах дітей та правоохоронцями на високому рівні здійснюють усі необхідні заходи щодо попередження насильства у громаді завдяки тісній взаємодії та координації зусиль усіх структур. Про роботу з профілактики домашнього насильства та насильства в учнівському середовищі в загальноосвітніх закладах громади повідомила головний спеціаліст з питань охорони дитинства і материнства управління освіти виконкому Алла Слюсарчук.
Присутні обговорили та взяли до відома інформацію щодо проведення дієвих інформаційно-просвітницьких заходів, які спрямовані на зростання правової культури молоді щодо гендерної рівності. Голова координаційної ради Василь Мисько зазначив, що гендерна рівність – це запорука розвинутого суспільства, а гендерні стереотипи закладаються під час виховання підростаючого покоління. Отож, необхідно організовувати проведення спільних (діти, батьки, вчителі, спеціалісти психологічної служби) конференцій, нарад і семінарів для формування позитивного ставлення до рівноправ’я у сім’ї, відповідального батьківства, утворення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у сферах життєдіяльності суспільства, запобігання дискримінації за ознаками статі, запобігання насильству в сім’ї.
НА ЗАМІТКУ!
Якщо ви потерпаєте від насильства обов'язково зверніться за допомогою до:
- найближчого відділення поліції або зателефонуйте за номером 102
- психологів чи вчителів у вашому навчальному закладі
- управління соціального захисту населення виконкому – вул. Незалежності, 29, тел. 9-05-33
- служби у справах дітей виконкому (якщо тобі не виповнилося 18 років) тел. 9-02-86, 9-12-17
Телефони «гарячої лінії» м. Хмельницький: 15-50, (067) 133 15 50 або з мобільного 116123.
Телефон «мобільної бригади» м. Нетішин (096) 808 89 37.
Відділ з організаційних питань