Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ ПРИЙНЯТО БЛОК РІШЕНЬ ЩОДО СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ

15 січ 2021

У четвер, 14 січня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулось чергове засідання виконавчого комітету міської ради. На розгляд порядку денного було винесено 40 питань, що стосувались різних сфер життєдіяльності міста.

Рішенням виконкому визначено величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в Нетішині у ІV кварталі 2020 року в розмірі 356, 08грн. Внесено зміни до ряду попередніх рішень виконкому. Одне з них стосувалось змін до затвердження руху на перевезення пасажирів на міському маршруті загального користування «Автовокзал - вул. Солов’євська» - з 14 січня до 1 березня 2021 року не курсуватиме комунальний автобус на нове кладовище.

Інші зміни в попередніх рішеннях були пов’язані зі зміною по тесту слова «Нетішинська міська об’єднана територіальна громада» на «Нетішинська міська територіальна громада».

Внесено зміни рішення до Порядку надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання за рахунок коштів бюджету Нетішинської міської територіальної громади, який був затверджений рішенням виконкому 19 травня 2020 року. Зміни стосувались часткового відшкодування вартості реєстратора розрахункових операцій (РРО): у Порядку визначено процедуру, умови надання допомоги суб’єктам малого та середнього підприємництва, які обрали систему оподаткування і належать до ІІ-ІV групи платників єдиного податку.

Прийнято рішення про утворення комісії щодо безоплатної передачі від управління капітального будівництва виконкому у господарське відання до КП «Благоустрій» після завершення капітального ремонту прилеглу територію біля адмінбудівлі колишньої Старокривинської сільської ради. Також передано з балансу Фонду комунального майна Нетішина на балансу КП «Благоустрій» індивідуально визначене майно в Старому Кривині загальною вартістю 273 тис. 15 грн. (11 шаф управління вуличним освітленням та 215 світильників) і створено відповідну комісію.

Затверджено реєстр за способом забезпечення житлом (придбання на первинному/вторинному ринку) учасників програми «Муніципальне житло Нетішинської міської територіальної громади на 2017-2027 роки» V черги. Прийнято рішення про забезпечення пільгового проїзду окремих громадян на міських та приміських автобусних маршрутах: затверджено Порядок здійснення компенсаційних виплат перевізникам; доручено управлінню соціального захисту укласти із перевізниками договори на відшкодування втрат; фінансовому управлінню - забезпечити фінансування видатків.

Взято до відома інформацію про стан військового обліку на території Нетішинської МТГ у 2020 році та завдання щодо його поліпшення у 2021 році.

Два прийнятих рішення стосувались виплати стипендій з 1 січня до 31 травня 2021 року: для 45обдарованих і талановитих дітей та молоді, перспективних спортсменів (300 грн. щомісяця) та стипендії міського голови та міської ради для 45 фахівців галузей освіти, культури та спорту (600 грн. щомісяця).

На засіданні виконкому прийнято рішення про проведення конкурсу на зайняття посади директора Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та затверджено перелік питань перевірки знань відповідного чинного законодавства для його учасників. ,

Блок прийнятих питань (налічувалось 12) стосувалось соціального захисту окремих категорій соціально незахищених громадян територіальної громади: про забезпечення безкоштовними продуктовими наборами (для порівняння: в 2020 р вартість продуктового набору становила 373, 9 грн.. в 2021 – 395 грн.); про забезпечення хлібобулочними виробами; про організацію поховання; затверджено Порядок надання одноразової грошової допомоги для компенсації витрат на сплату внесків на здійснення капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків та ліфтів ( встановлено максимальний розмір одноразової грошової допомоги на 2021 рік у сумі 1 тис. грн.); затверджено Порядок часткової компенсації витрат на підключення до водогону у садибній забудові міста (встановлено розмір часткової компенсації витрат – 500 грн. на одне домоволодіння, передбачена загальна сума 15 тис. грн.); відшкодування витрат за надані пільги з оплати послуг стаціонарного телефонного зв’язку; відшкодування витрат на проходження дороговартісного обстеження (комп’ютерної томографії); про забезпечення перевезення осіб з нирковою недостатністю на процедури гемодіалізу (штучної нирки) у спеціальні медичні заклади та додому (на території міської громади проживає 9 осіб з вищезазначеним діагнозом, видатки на перевезення становлять 198, 540 грн.); затверджено Порядок часткового відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання засобів гігієни (встановлено розмір часткового відшкодування витрат у грошовій формі, що становить 60% від обрахованої повної потреби на кожну особу щомісяця - загальна сума становить 726 тис. 472 грн. для 71 особи); про організацію харчування дітей у Нетішинському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю у 2021 році (на 1 дитину на день: група ранньої соціальної реабілітації - 63, 27 грн., група соціальної реабілітації та професійної орієнтації – 25, 42 грн.); про відшкодування витрат за надані послуги з безкоштовного зубопротезування; про підвезення до місця навчання (Острозька спеціальна школа №1 І-ІІІ ступенів та Острозька спеціальна школа № 2 І-ІІ ступенів) і додому школярів, які потребують корекції фізичного та (або) розумового (фізичного розвитку).

Дев’ять прийнятих рішень стосувались захисту прав дітей (надання дозволу на укладення договору обміну приватної квартири, право користування якою має дитина; надання дозволу на укладення договору купівлі-продажу приватної квартири, обміну та на дарування певної частини квартири; збереження права на користування житлом за дитиною; визначення місця проживання дитини та ін.).

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради