Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАННЯ ВИКОНКОМУ: ЗАТВЕРДЖЕНО ПЕРЕЛІК ПЛАТНИХ ПОСЛУГ СМСЧ

29 січ 2021

У четвер, 28 січня, відбулось чергове засідання виконавчого комітету Нетішинської міської ради, на якому було розглянуто 49 питань порядку денного – всі вони стосуються різних сфер життєдіяльності міської територіальної громади.

 Схвалено звіт про виконання бюджету Нетішинської міської ОТГ за січень-грудень 2020 року. Також після короткого обговорення було схвалено проєкт внесення змін до бюджету Нетішинської міської територіальної громади на 2021 рік. Обидва фінансових проєкти рішень будуть винесені на розгляд чергової сесії міської ради, яка відбудеться 5 лютого.

Призначено уповноважених осіб з питань організації та проведення процедури закупівлі/спрощеної закупівлі виконавчого комітету та затверджено

положення про уповноважену особу. Внесено зміни до попереднього рішення виконкому (від 19 травня 2020 року) «Про порядок надання фінансової допомоги суб’єктам господарювання за рахунок коштів бюджету Нетішинської міської територіальної громади». Відтепер надаватиметься фінансова допомога за рахунок коштів місцевого бюджету і суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність у сфері громадського харчування та які призупинили господарську діяльність на період карантину більше ніж на 30 календарних днів.

Надано згоду ОСББ «Шевченківський -26» на улаштування кишені для тимчасової зупинки транспортних засобів в районі буд № 26 по вул. Шевченка, відповідно до ескізних пропозицій.

Надано дозвіл КП «ЖКО» на видалення зелених насаджень на прибудинкових територіях міста, відповідно до акту обстеження зелених насаджень.

Безоплатно передано майно Нетішинської міської територіальної громади з балансу КП «Благоустрій» на баланс КП « Комфорт» (металопрофіль для притулку тварин). Іншим рішенням безоплатно передано з балансу КНП «СМСЧ м. Нетішин» для притулку автомобіль УАЗ 3741 (фургон).

Взято до відома інформацію про проведену виконкомом роботу щодо недопущення заборгованості з виплати заробітної плати, підвищення рівня оплати праці та легалізації трудових відносин та затверджені заходи щодо легалізації заробітної плати та зайнятості населення на 2021 рік.

Визначено види громадських робіт для виконання засудженими та особами, які вчинили адміністративні правопорушення, безплатних суспільно корисних робіт у Нетішинській МТГ у 2021 році. Затверджено перелік підприємств і організацій, на яких вищезазначені особи виконуватимуть безоплатні громадські роботи.

Рішенням виконкому затверджено положення про надання платних послуг у КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» та їхній перелік. Серед них: клініко-діагностичні, бактеріологічні, офтальмологічні, рентгенологічні, ендоскопічні дослідження; штучне переривання вагітності; дослідження ультразвукової та функціональної діагностики; оздоровчий масаж, гімнастика з метою профілактики захворювань; утримання тіл померлих у холодильній камері; перебування громадян, за їхнім бажанням, у медичних закладах з поліпшеним сервісним обслуговуванням; медичні огляди певних категорій працюючих; консультативні послуги вузьких спеціалістів за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря; стоматологічна допомога, що надається населенню госпрозрахунковим відділенням, кабінетами закладів охорони здоров’я.

Передано у власність громадян 3 житлові приміщення у гуртожитках, що належать до комунальної власності територіальної громади. Серед прийнятих рішень із житлових питань: включено до фонду житла для тимчасового проживання громадян 2 житлові приміщення; квартирного обліку; внесено зміни до складу громадської комісії з житлових питань при виконкомі та постійної комісії із забезпечення реалізації житлових прав громадян.

На засіданні виконкому затверджено порядок проведення обліку спортивних споруд територіальної громади. Отже, потрібно буде установам, організаціям та підприємствам, незалежно від підпорядкування та форм власності, здійснити облік спортивних споруд та надати до 15 квітня 2021 року виконкому адресно-довідкову картку спортивної споруди та облікову картку відкритих спортивних площинних споруд.

Тринадцять рішень виконкому стосувались встановлення пільг для малолітніх дітей: 2 – на навчання у творчих колективах Палацу культури та 11 - безоплатного харчування у Старокривинському НВК.

Прийнято 4 рішення, що стосувались соціального захисту учасників АТО/ООС: затверджено порядок відшкодування витрат на проходження медичних оглядів, якщо це не пов’язано з їхньою прямою професійною діяльністю, та отримання ними сертифікатів та медичних довідок; забезпечення санаторно-куротним лікуванням шляхом надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам; забезпеченням лічильниками обліку води; про звільнення від оплати послуг з управління/внесків на управління багатоквартирним будинком. У контексті соціального захисту громадян затверджено порядок часткового відшкодування витрат з оплати електроенергії особам з інвалідністю І групи та дітям з інвалідністю, які проживають в приватних житлових будинках.

Відповідно до рішення виконкому, Василь Мисько, заступник міського голови, призначений координатором з питань здійснення у Нетішинській МТГ заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознаками статі.

Позитивне рішення мали питання, які стосувались захисту прав дітей.

Традиційно останнім питанням порядку денного засідання виконкому є питання про надання мешканцям Нетішинської МТГ одноразової грошової допомоги. Цього разу її було надано 30 особам, у розмірі 2 до 5 тис. грн.

Відділ з організаційних питань апарату Нетішинської міської ради