Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

04 чер 2021

Відповідно до річного плану роботи, під головуванням заступника міського голови Василя Миська, 2 червня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на розгляд якого було винесено 14 справ.
Членами комісії розглянуто шість справ про виконання батьками батьківських обов’язків щодо дітей. Рішенням комісії рекомендовано батьків попередити  про відповідальність за неналежне виконання ними батьківських обов’язків, одну матір ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 184 КУпАП та трьох  її малолітніх дітей поставити на облік служби у справах дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах.
За зверненням чотирьох батьків розглядалися справи щодо визначення способів їхньої  участі у вихованні дітей. Щодо трьох справ узгоджено порядок участі батьків у вихованні малолітніх дітей та спілкуванні з ними. Розгляд однієї справи, із-за відсутності на засіданні матері дитини, перенесено на наступне засідання комісії.
Позитивне рішення мали дві справи щодо вчинення правочину з житлом, право користування яким мають діти. Батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей.
Дві справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав. Щодо однієї справи рекомендовано органу опіки та піклування надати позитивний висновок, щодо другої справи – батькам надано термін для виправлення ситуації, створення належних умов для проживання та виховання дитини.
Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей, доповіла про організацію заходів щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх Нетішинської міської територіальної громади під час літніх канікул.
Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.
Служба у справах дітей