Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

БУДІВНИЦТВО ПО ВУЛ. ВИСОЦЬКОГО РОЗПОЧАЛИСЯ ПІДГОТОВЧІ РОБОТИ МАЙБУТНЬОГО БУДІВНИЦТВА»

16 кві 2021

Нове будівництво торговельно-офісного комплексу з житловими приміщеннями – так називається об’єкт, підготовку до будівництва якого розпочато по вул. Висоцького.

Що цьому передувало? Рішенням 30 сесії Нетішинської міської ради VII cкликання від 14 липня 2017 року виконавчому комітету було надано дозвіл на розроблення Детального плану частини території у межах вулиць Висоцького та Набережна.

18 жовтня 2019 року відбулися земельні торги, на який був виставлений лот – право оренди терміном на 5 років земельної ділянки несільськогосподарського призначення, площа - 0, 2765 га, категорія земель – землі житлової та громадської забудови, цільове призначення - для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Переможцем земельних торгів стало ТОВ «Д-2 Спорт»(м. Острог). Ціна продажу лоту (плата за користування земельною ділянкою, право користування якою набуте на торгах) - 111 616 грн 89 коп. У день проведення торгів з переможцем з вищезазначеного лоту було укладено договір.

Відповідно до умов продажу права оренди земельної ділянки (рішення 58 сесії Нетішинської міської ради VII cкликання від 26 червня 2019 року), переможець відшкодовує організатору витрати на розроблення І етапу детального плану частини території у межах вулиць Висоцького та Набережна та бере на себе витрати з фінансування ІІ та ІІІ етапів роботи. «

Рішенням 65 сесії міської ради VII cкликання від 29 листопада 2019 року, надано згоду ТОВ «Д-2 Спорт» на передачу в суборенду для ОК «ЖБК «Висоцький» земельної ділянки площею 0, 2765 га, яка перебуває в оренді ТОВ «Д-2 Спорт», відповідно до договору оренди, укладеного між Нетішинською міською радою і ТОВ «Д-2 Спорт», і зареєстрованого у Державному реєстрі прав, для будівництва та обслуговування будівель торгівлі без права зміни цільового призначення земельної ділянки.

Відповідно до договору від 21 лютого 2020 року, замовником Детального плану вищезгаданої земельної ділянки є виконавчий комітет Нетішинської міської ради, розробник – ДП УДНДПМ «ДІПРОМІСТО» ім. Ю. Білоконя, платник – ТОВ «Д-2 Спорт».

Проєкт містобудівної документації для розгляду та врахування пропозицій громадськості, як того вимагає чинне законодавство, з 9 липня до 7 серпня 2020 року був розміщений на офіційному сайті міської ради та у місцевій газеті. 5 серпня з цього приводу відбулися громадські слухання, які проводив розробник проєкту. Протягом зазначеного терміну пропозицій та зауважень до проєкту на адресу виконкому не надійшло.

Проєкт детального плану частини території у межах вулиць Висоцького та Набережна з метою розміщення торгівельно-офісного комплексу з житловими приміщеннями розглядався на засіданні архітектурно-містобудівної ради при відділі містобудування та архітектури Хмельницької ОДА і був схвалений (висновок від 5 лютого 2021 року) та, відповідно до діючого законодавства, рекомендований для подальшого затвердження на засіданні виконавчого комітету Нетішинської міської ради. Детальний план частини території було затверджено на засіданні виконкому 11 березня 2021 року.

Містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва для ОК «ЖБК «Висоцький» відділом містобудування, архітектури та благоустрою виконкому Нетішинської міської ради були видані 1 квітня 2021 року.

Про початок виконання підготовчих робіт від замовника майбутнього будівництва ОК «ЖБК «Висоцький» надійшло повідомлення до виконкому через Державну електронну систему у сфері будівництва. Після подачі повідомлення замовник, відповідно до чинного законодавства, розпочав підготовчі роботи майбутнього будівництва.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради