Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ПРОДОВЖЕНО, АЛЕ НЕНАДОВГО…

30 лис 2021

 

Поновились роботи з ремонту відрізку автомобільної дороги державного значення N-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів на території Нетішинської міської територіальної громади. Розпочались вони ще у серпні від стели «Нетішин» на межі з Рівненською областю вздовж вулиці Солов’євської  і тривали декілька днів. Потім майже на 3 місяці будівництво затихло.

Ремонт автодороги здійснює рівненська філія канівського ТОВ «Енергетично-дорожнє будівництво» за кошти державного бюджету в рамках президентської програми «Велике будівництво».   

 За словами  начальника дільниці Івана Терещука,  за ці дні встигнуть прокласти по Солов’євській трохи більше 2 км дороги, на заваді - погодні умови, адже з п’ятниці передають до 4 градусів морозу. Не буде морозу -  роботи триватимуть. На  повну силу роботи продовжаться вже навесні.

 На місці будівництва побував секретар міської ради Іван Романюк, він цікавився ходом робіт і проблемами, які виникають під час виконання ремонтних робіт. Як з’ясувалось, головною з них є проблема з облаштування пішохідних тротуарів. 

Приватна власність мешканців садибної забудови (земельні ділянки) розташована на червоних лініях доріг і сьогодні облаштування пішохідних тротуарів є досить проблематичним. Як зазначив Іван Романюк, потрібно буде «шукати» варіанти вирішення цієї проблеми: погоджувати з власниками земельних ділянок позицію облаштування пішохідних тротуарів. 

За радянських часів виділялись людям земельні ділянки, без уточнень їхніх координат, а Хмельницький облавтодор, який опікувався і опікується цією дорогою, вплинути на таку ситуацію не міг.  Після приватизації земельних ділянок з’ясувалось, що деякі  з них потрапили в зону червоних ліній автодороги.  Єдиний варіант – це домовленості з власниками землі, що вони не будуть проти облаштування тротуарів. В іншому випадку, можливості облаштування пішохідних тротуарів немає. 

 Відділ з організаційних питань