Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

35-ті роковини Чорнобильської катастрофи: нетішинці пам’ятають

26 кві 2021

26 квітня вся Україна і світ вшановують пам’ять жертв Чорнобильської трагедії… Найбільшої аварії за всю історію ядерної енергетики. Цього дня згадують героїзм працівників атомної електростанції, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків – усіх тих, хто брав участь у ліквідації наслідків техногенної катастрофи. 35 років тому в далекому 1986 році вступили в боротьбу з жахливим лихом і нетішинці.
Сьогодні, 26 квітня, за участі міського голови Олександра Супрунюка, заступника міського голови Василя Миська, генерального директора ХАЕС Андрія Козюри, заступника генерального директора ХАЕС з персоналу Богдана Шмигельського, представників міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», установ та організацій громади відбулося покладання квітів до пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи. Данину поваги ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС висловили Олександр Супрунюк та Андрій Козюра. Вони подякувати землякам-ліквідаторам за їхню самовідданість, мужність і відвагу.
Голова Нетішинської міської громадської організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Таїсія Война зі сльозами на очах згадала те, що прийшлося пережити під час і після катастрофи. Від імені ліквідаторів і постраждалих, вона подякувала за співпрацю та допомогу міській владі та усім, хто не забуває про чорнобильців.
Варто зазначити, що відповідно до рішення виконавчого комітету міської раді від 22 квітня 2021 року №2019/21 «Про проведення в Нетішинській міській територіальної громаді 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, управлінням соціального захисту населення було здійснено виплату матеріальної допомоги для 108 осіб постраждалих внаслідок Чорнобильської трагедії 1 категорії (особам з інвалідністю всіх груп) на загальну суму 40 тис. грн. 
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради