Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

День захисників за покликом серця

15 бер 2021

14 березня в Україні відзначається День добровольців – мужніх, відважних, сильних духом людей, які стоять на захисті кордонів рідної держави. Цього дня у 2014 році 500 бійців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Були серед них й добровольці з Нетішина.
У неділю, 14 березня, біля пам’ятного знаку Героям Вітчизни відбувся мітинг за участю членів добровольчих формувань, представників місцевої влади, підприємств та організацій громади. Зі словами щирої вдячності до присутніх звернувся міський голова Олександр Супрунюк. Він подякував захисникам за покликом серця за їх мужність, героїзм та любов до рідної країни, висловивши впевненість, що рішучість українських воїнів обов’язково принесе нашій Батьківщині перемогу.
Слово взяв нетішинець, боєць добровольчого українського корпусу «Правий сектор», полку спецпризначення «Дніпро-1», полку спецпризначення «Азов» Василь Войцеховський. Він подякував побратимам за сумлінну службу, підтримку та громадянську позицію задля зміцнення суверенітету та територіальної цілісності, незалежності України. Молитву за загиблих воїнів зачитав настоятель греко-католицького храму Святого Івана Богослова, отець Павло. Патріотичну композицію заспівала солістка Народного художнього колективу «Вернісаж» Євгенія Дячук. Військовий капелан Олександр Лозінський побажав усім присутнім мирного неба над головою, божого благословення та подякував добровольцям за їх щирий патріотизм.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх тих, хто загинув під час гібридної війни на сході нашої держави. Молитва за Україну звучала у виконанні муніципального хору "Елегія". На завершення присутні поклали квіти та встановили лампадки до пам’ятного знаку Героям Вітчизни.
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ра