Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Інформація щодо реформування закладів загальної середньої освіти 

02 лют 2021

До відома школярів та їх батьків!
У березні 2020 року набув чинності Закон України "Про повну загальну середню освіту", який зобов’язує засновника прийняти управлінське рішення стосовно кожного із заснованих раніше закладів загальної середньої освіти «І-ІІІ», «ІІ-ІІІ» або «III» ступенів. Тобто, законом визначено, що здобуття повної загальної середньої освіти забезпечуватимуть: початкова школа, гімназія та ліцей.
Оскільки, вказаний закон не передбачає можливості подальшого функціонування шкіл "І-ІІІ ступенів" управлінням освіти розпочато заходи з реформування закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади.
З метою підготовки Плану заходів з реформування закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади в управлінні освіти створено робочу групу, одним із основних завдань якої є проведення якісного і об’єктивного аналізу ситуації у розрізі кожного закладу загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади. План заходів буде надано для розгляду на засідання координаційної ради, що утворена рішенням виконавчого комітету міської ради.
Слід зазначити, що дана реформа – це процес не одного дня. Перехідний період триватиме до 2024 року. 
Звісно, актуальним на сьогодні є питання зарахування учнів до 10-х класів закладів загальної середньої освіти. Задля заспокоєння учнів і їх батьків повідомляю, що цьогоріч, як і минулого року, зарахування учнів до 10-11 класів відбуватиметься після видання наказу про переведення до нього учнів 9-х класів цього ж закладу освіти, які не виявили намір припинити навчання в ньому і не були відраховані або переведені до іншого закладу освіти і  не передбачає примусового переведення учнів 10-11 класів для здобуття профільної середньої освіти до інших закладів.
Стосовно подальших перспектив продовження навчання у старших класах учнів закладів загальної середньої освіти Нетішинської міської територіальної громади планується створення багатопрофільного ліцею на базі однієї з шкіл.    Решта закладів загальної середньої освіти будуть реформовані у гімназії, у складі кожної з яких будуть  початкова та середня ланки ( 1-4 та 5-9 класи).
Звичайно, пропозиція щодо реформування закладів загальної середньої освіти буде прийматися спільно з керівниками закладів, які наразі розробляють стратегії розвитку своїх шкіл на майбутні три роки та для подальшого рішення засновником.
За інформацією начальника управління освіти Ольги Бобіної