Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЯК КУПИТИ КАСОВИЙ АПАРАТ ТА ВИКОНАТИ ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА

04 січ 2021

98% підприємців нашого міста використовують касові апарати unisystem «МІНІ-Т400». Сфера застосування касового апарата MINI-Т400 –підприємства торгівлі, сфери послуг, громадського харчування, підприємства поштового зв’язку, оформлення проїзних документів на автовокзалах та станціях, а також у сферах для яких, у відповідності з діючим законодавством, передбачено оподаткування продажу товарів та представлення послуг за двома податковими ставками (продаж ювелірних виробів, приймання платежів за послуги стільникового мобільного зв’язку, послуги ломбардів тощо).
Надаємо інформацію щодо порядку купівлі та налаштування апарату:
1. Придбання касового апарату – при купівлі у продавця необхідно отримати паспорт на апарат та накладну. Касовий апарат може знаходитися як в продавця (для подальшого його налаштування допоки ДПС буде проводити процес реєстрації), так і в покупця.
2. Реєстрація касового апарату у ДПС здійснюється шляхом написання заяви відділені ДПС або подається онлайн (при реєстрації касового апарату вам необхідно мати при собі його паспорт та накладну). Під час розгляду заяви в ДПС підприємець забирає готовий до роботи (зареєстрований та опломбований) касовий апарат.
Також існує програмне забезпечення РРО, яке виконує функції звичайного касового апарату, але може бути встановлене на персональний комп’ютер.
Нагадаємо, що у Нетішині прийнята Програма підтримки розвитку місцевого бізнесу. Для її реалізації на базі КП НМР «Агенція місцевого розвитку» створено відповідний Фонд. 
Ознайомитись з нормативно-правовою базою щодо роботи з касовими апаратами ви можете у виконавчому комітеті міської ради (відділ технічної служби).
Виконавчий комітет Нетішинської міської ради