Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чому затримується будівництво містка через Горинь?

25 чер 2020

У вівторок, 23 червня відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Він розповів про проблеми та новини життєдіяльності Нетішинської міської ОТГ, роботу виконкому в умовах карантину, прокоментував деякі рішення останньої 76 сесії міської ради. 
Спілкуючись з журналістами, О. Супрунюк зазначив, що, серед іншого, багато уваги приділяється об’єктам життєдіяльності міста. Різного роду роботи здійснюються на нині діючих і тих, що будуються. Незважаючи на карантин, у місті не зупинялися роботи з ремонту доріг та тротуарів. Відповідною постановою Кабінету Міністрів та такий вид діяльності було надано дозвіл. «А нам, у свою чергу, потрібно було зберегти робочі місця і дати можливість розвиватись міській економіці», - зауважив міський голова.
Планово, за словами Олександра Супрунюка, проводились і проводяться роботи з ремонту доріг не тільки у висотній забудові міста, а й в садибній та Старому Кривині. Більшість робіт виконується силами КП НМР «Благоустрій», що вдвічі зменшує вартість робіт. 
Завершуються будівельні роботи в міському парку культури та відпочинку. Це так званий І етап. Цього достатньо для того, щоб він нормально функціонував. На останній 76 сесії міської ради було додатково виділено кошти в сумі майже 1,5 млн. для облаштування в парку локацій для катання на скейтах та заняття на тренажерах. 
Крім соціальної і культурної функції, як зауважив міський голова, парк є також інвестиційним проєктом. Це чудове місце для розвитку місцевого бізнесу. «Я звертався до всіх, хто займається підприємницькою діяльністю, яка може бути присутня в парку, щоб «заходили» в парк і розвивали свій бізнес. На останній сесії міської ради було прийнято рішення про надання дозволу на укладення договору сервітуту для шепетівського підприємця, який має побудувати сімейний ресторан у парковій зоні. Він обіцяє створення 16 робочих місць. Якщо у нас буде ще декілька таких закладів, то за рахунок податків за 10 років окупимо кошти, які вклали в будівництво парку», - зазначив Олександр Супрунюк. Він також розповів журналістам про те, чому до цього часу не починається будівництво пішохідного містка через р. Горинь за парком ( поряд зі стадіоном).
«Ми не можемо отримати дозволу для початку робіт з будівництва містка. Це стосується ще декількох об’єктів. На рівні Кабміну ліквідовано місцеві відділи ДАБІ, їх мали реорганізувати. Але цей процес затримується», - сказав міський голова. 
З бюджету Нетішинської міської ОТГ на будівництва містка виділено більше 6 млн. грн. (в повному обсязі). Через систему електронних закупівель Прозоро був визначений підрядник - київське Пр.АТ ТОВ «Укрспецстальконструкція». Ще на початку березня укладено договір між УКБ виконкому і підрядником та подано заяву до відділу ДАБІ щодо отримання дозволу на початок будівельних робіт. Але з дня оголошення карантину були призупинені строки звернення за отриманням адміністративних та інших послуг, та строків надання цих послуг. Оскільки процес ліквідації відділу ДАБІ в Нетішині ще не завершений, УКБ виконкому було повторно підготовлено відповідну заяву про отримання дозволу на початок будівельних робіт та необхідну документацію і направлено до ДАБІ України. 
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради.