Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чи запрацюють дитсадки у Нетішині?

24 чер 2020

У вівторок, 23 червня відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Він розповів про проблеми та новини життєдіяльності Нетішинської міської ОТГ, роботу виконкому в умовах карантину, прокоментував деякі рішення останньої 76 сесії міської ради. 
Серед іншого, не обійшов увагою і питання щодо відновлення роботи дитсадків у період карантину. «Це болюча тема. Я прекрасно розумію батьків, які працюють і дуже хочуть, щоб працювали дитсадки. Разом з тим, я не розумію тих батьків, які ніде не працюють і втомилися від своїх дітей. Ми були готові відкривати дитсадки, але існують певні застереження – розташування поряд з містом Хмельницької АЕС. А тому існують додаткові вимоги щодо карантинних заходів. Виконати всі вимоги, які прописані в постанові Кабінету Міністрів і рекомендації МОЗ України, практично неможливо. Неможливо примусити дітей дотримуватись дистанції, особливо маленьких. Як пояснити, дітям, щоб не просилися на руки до вихователів, щоб гралися наодинці і т. д.?! У багатьох місцях, де було поновлено роботу дитсадків, згодом виявляли спалахи коронавірусу серед дітей», - так прокоментував ситуацію міський голова. 
Нагадав він і про прикрий випадок, який стався в дитсадку №6 минулого року (занесено інфекцію). Тоді реакція деяких батьків була просто неадекватною – багато всілякого негативу та свою адресу отримали люди, непричетні до того, що сталося. А завідуюча дитсадком була змушена звільнитися з посади. «Де гарантія, якщо, не дай Боже, буде спалах хвороби, не поллються звинувачення та претензії на адресу вихователів, які в тому не будуть винні. Питання поновлення роботи дитсадків ми неодноразово обговорювали з медиками та освітянами. Вони бояться наслідків, які можуть бути. Батьки звезуть своїх дітей від бабусь, дідусів та рідні з усієї України, в тому числі з тих районів, де є захворювання. Ми замовили ІФА-тести, можемо провести тестування. Але ранній контакт (1-2 дні тому) з хворим не покаже захворювання, а лише через 5 днів, не раніше. І ця проблема існує», - зауважив Олександр Супрунюк. 
Слід додати, що у вівторок, 23 червня, на адресу міського голови надійшов лист за підписом генерального директора ВП ХАЕС Андрія Козюри з проханням «розглянути питання щодо відстрочення відкриття ДНЗ у місті до стабілізації епідеміологічної ситуації в державі» задля «підтримання контрольованого епідеміологічного стану в місті Нетішині та ВП ХАЕС». 
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради