Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Через карантин діти з інвалідністю не можуть продовжити навчання і лікування у Нетішинському центрі реабілітації

13 лис 2020

З середини жовтня Нетішинський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю перейшов на дистанційну форму роботи у зв’язку карантинними обмеженнями. Мами діток з інвалідністю звернулися із проханням відновити заняття. 
Сьогодні, 13 листопада, батьки вихованців зустрілися із міським головою Олександром Супрунюком для обговорення можливості повернення їх дітей до звичного режиму навчання у закладі. На зустрічі також були присутні перший заступник міського голови Іван Романюк, заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Тетяна Янюк і керівник центру Інна Дмитрук.
Під час обговорення голова батьківського комітету Ірина 
Захарчук розповіла, що діти з інвалідністю потребують систематичного дотримання режиму та соціалізації, а також щоденних фізичних вправ. В той час, коли діти в загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах отримують освіту в режимі офлайн, вихованці реабілітаційного центру не можуть повноцінно навчатися. Незважаючи на те, що батьки роблять все можливе в домашніх умовах для своїх дітей, не маючи фахової освіти вони не можуть комплексно займатися їх розвитком, навіть під наглядом спеціалістів. 
Керівник закладу Інна Дмитрук зазначила, що відповідно до постанови «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», центр може працювати лише дистанційно. Хоча у багатьох питаннях йдуть на зустріч батькам та їх діткам. 
У свою чергу, очільник міста підтримав батьків у їх бажанні стукати в усі двері, відстоюючи права своїх дітей. Він повідомив пристуніх, що на жаль, місцева влада не може прийняти рішення щодо повернення закладу реабілітації в звичний режим роботи, адже це є порушенням законодавства. Однак, міський голова Олександр Супрунюк спільно з першим заступником Іваном Романюком звернулися до обласної влади з проханням почути батьків, що мають дітей з інвалідністю та вплинути на оперативне вирішення цього важливого питання.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради