Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Усім миром!

21 кві 2020

 

У період карантину, щоб зняти ажіотажний попит на захисні маски у аптеках міста, багато нетішинців пошили їх собі власноруч. А ось на допомогу медикам, правоохоронцям, малозабезпеченим громадянам, комунальникам прийшли освітянські заклади, підприємці, працівники терцентру. Вони на волонтерських засадах взялися за пошиття не тільки масок, а й захисних костюмів, комбінезонів, шапочок, бахил та балаклав.

Працівниками професійного ліцею, зош №1, зош №4 та НВК пошито більше 1200 масок; понад 100 пар бахіл – зош № 4 та зош №2; 39 халатів -зош №4. Працівники БДТ переймаються пошиттям балаклав та шапочок. 

Частину масок було передано поліцейським та комунальникам, а всі інші захисні засоби – нетішинським медичним закладам: КНП «Центр ПМСД» та КНП «СМСЧ м. Нетішин». 

Активно долучились до пошиття засобів індивідуального захисту і працівники Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Ними виготовлено майже 900 масок ( передано для працівників поліції, мешканцям Старокривинського будинку-інтернату для громадян похилого віку, підопічним терцентру, працівникам КП НМР «ЖКО» та КП НМР «Благоустрій»), 50 халатів та 4 костюми (халати, бахили та балаклави), які передані нетішинським медикам. 

Окрім цього, ще 85 пошитих захисних комбінезонів передано для КП НМР «СМСЧ м. Нетішин», 15 - КП НМР «Центр ПМСД», 6 – для відділення екстреної медичної допомоги та 6 – для Нетішинського лабораторного відділення ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України». Всі вони були пошиті підприємцем Олександром Кузнєцовим разом з колегами. 

Загалом для пошиття засобів індивідуального захисту витрачено 900 м спеціального матеріалу: 600 м булозакуплено за кошти місцевого бюджету та 300 м – за кошти волонтерів. 

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради