Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині є перспектива відкриття Центру кардіологічного диспансеру

20 січ 2020

 

17 січня до нашого міста завітав заслужений лікар України, доктор медичних наук, головний лікар Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру Андрій Кланца. Він є ініціатором розвитку кардіохірургії на Хмельниччині. Метою приїзду фахівця до Нетішина було ознайомлення з приміщеннями нетішинської лікарні, де незабаром може запрацювати Центр кардіологічного диспансеру.

«Створення таких центрів іні­ціювало Міністерство охорони здоров’я декілька років тому», – пояснює Андрій Іванович. Вони мають бути розташовані так, щоб за годину хворого з гострим інфарктом міокарда доставили до закладу і плюс мати ще одну годину – на виконання процедури стентування. Якщо, для прикладу, пацієнт у важкому стані перебуває в Нетішині, а його потрібно доправити у Хмельницький і надати допомогу – в дві го­дини неможливо вклас­тися. Тож почали втілювати ідею створення реперфузійних центрів у віддалених районах та містах, адже до цього вони були тільки у столиці та обласних центрах.

Протягом дня Андрій Кланца спільно з міським головою Олександром Супрунюком та директором КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Василем Пословським оглянули приміщення лікарні, де орієнтовно зможе розміститися Центр кардіологічного диспансеру. «Ми зацікавлені, щоб цей проект був реалізований у Нетішині, адже для нас дуже важлива якість і оперативність надання послуг на місці. Окрім того, відкриття такого центру дасть змогу додатково забезпечити робочими місцями профільних спеціалістів», – розповів очільник міста Олександр Супрунюк. У цьому році Нетішинська ОТГ очікує отримати ангіограф – високоточне обладнання, яке зокрема дозволяє визначити, де саме у судинах порушений кровообіг, допоможе рятувати пацієнтів з інфарктом й інсультом.
Планів для розвитку задля порятунку життів нетішинські медики мають чимало. І сподіваються, що все задумане їм вдасться втілити, і вже незабаром відділення запрацює у нашому місті. Адже мають для цього все необхідне: фаховий медперсонал і, найголовніше, золоті руки, чуйне серце і бажання допомагати людям. Співпраця у цьому напрямку активно продовжується.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради