Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У НЕТІШИНІ ВШАНУВАЛИ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

28 лис 2020

Сьогодні, 28 листопада, в Україні жалобний день – День пам’яті жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили три голодомори (1921-1922 рр., 1932-1933 рр., 1946-1947 рр. Але особливо трагічне місце в історії займає Голодомор 1932-1933 років, який за різними даними забрав від 4 до 10 мільйонів життів. У результаті організованого радянським тоталітарним режимом голодомору вмирали не тільки сім’ї, а й цілі села…
У Нетішині біля пам’ятника жертвам Голодомору хвилиною мовчання їхню пам'ять вшанували міський голова Олександр Супрунюк, заступник міського голови Ольга Бобіна, керуюча справами виконкому Оксана Брянська, завідуюча відділом з організаційних питань виконкому Світлана Новік, начальник управління освіти Василь Мисько, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра, його заступник Богдан Шмигельський, депутати міської ради від політичної партії «Європейська солідарність», директор міського краєзнавчого музею Оксана Кононюк.

Сьогодні всі нетішинці можуть долучитися до акції «Запали свічку памяті»: о 16.00 провести хвилину мовчання та поставити на підвіконня запалену свічку.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради