Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішинській медсанчастині проводитимуть ІФА-тестування на коронавірус

02 чер 2020

КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» придбало 450 ІФА-тестів українського виробництва на суму 14 тис. грн. ІФА-тестування – оптимальний метод для швидкого та ефективного виявлення осіб з підозрою на COVID-19, а також тих, хто вже перехворів. Лікарня має власну клініко-діагностичну лабораторію, яка оснащена обладнанням, що дозволяє проводити цю діагностику.
Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G – то людина перехворіла або інфікувалася вірусом та виробилися антитіла до цього захворювання.
Відповідно до наказів Міністрества охорони здоров’я України, безкоштовне тестування проводитиметься за скеруванням лікарів людям, яким встановлено підозру на коронавірус, людям, що контактували із пацієнтом з підтвердженим COVID-19, пацієнтам із пневмонією, медичним працівникам.
«ІФА-тестування допоможе знизити навантаження на лабораторії, де здійснюють ПЛР-дослідження. На результат тесту необхідно буде зачекати 2-3 години. Наразі лабораторія готова проводити 20 тестів вдень», – розповіла заступник головного лікаря з медичної частини КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Валентина Щукла.
Нетішинці, які бажають пройти ІФА-тест, можуть зробити це на платній основі. Щоб фахівці визначили один імуноглобулін вам необхідно буде заплатити 121 грн. 70 коп. Звертайтеся до поліклініки (каб. №116) з 15.00 до 16.00. Варто зауважити, що ПЛР залишається єдиним видом дослідження, який дає підстави для встановлення діагнозу «COVID-19».
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради