Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Тернополяни просять нетішинців поділитися досвідом впровадження револьверного фонду для ОСББ

28 січ 2020

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради звернулося до Нетішинської міської ради з проханням поділитися досвідом щодо надання фінансової допомоги ОСББ із міського бюджету за принципом револьверного механізму через комунальне підприємство.

У своєму листі тернополяни зазначили, що впровадження заходів із енергоефективності та енергозбереження є важливим завданням для Тернопільської міської територіальної громади. У рамках співпраці із державною установою «Фонд енергоефективності» у 2020 році об’єднання співвласників багатоквартирних будинків міста планують провести енергомодернізацію житлових будинків за умовами програми «Енергодім». Однак, в умовах обмежених фінансових ресурсів ОСББ та негативного ставлення співвласників до кредитних коштів визріла необхідність створення фінансового інструменту із револьверним механізмом функціонування для забезпечення ОСББ необхідними фінансовими ресурсами.

У Нетішині «револьверний фонд» по наданню поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду, де господарюють ОСББ, діє з квітня 2019 року. За цей час грошову позику надано для 6 ОСББ, 1 заявка перебуває на розгляді. Нагадаємо, в грудня 2019 року заступник міського голови Ольга Бобіна презентувала реалізацію револьверного фонду в Нетішині під час освітньої сесії в рамках Тернопільської Школи локальної демократії 2.0.

Усю необхідну інформацію про використання сучасного інструменту альтернативного фінансування об’єднань співвласників буде надано керівництву Тернополя.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради