Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СУДОМ ВИНЕСЕНО ПОСТАНОВУ…

09 січ 2020

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду від 5 грудня 2019 року стягнуто з фізичної особи-підприємця Валерія Преподобного на користь КП НМР «Торговий центр» 225 тис. 843 грн. 51 коп. неустойки. Таким чином, частково задоволено апеляційну скаргу комунального підприємства.

…Як зазначено в постанові суду, у червні 2019 року КП НМР «Торговий центр» звернулось до господарського суду Хмельницької області з позовом про стягнення з підприємця Валерія Преподобного 610 тис. 748 грн. 52 коп. штрафу згідно з укладеним договором оренди, а також неустойки за несвоєчасне повернення орендованого майна.

За наслідками вирішення спору, рішенням від 2 вересня 2019 року господарський суд Хмельницької області відмовив у задоволенні позову. Не погоджуючись із рішенням, КП «Торговий центр» звернулось до апеляційного господарського суду зі скаргою, в якій просила поновити строк на оскарження, а також скасувати рішення господарського суду першої інстанції у даній справі та прийняти нове рішення, яким задовольнити позов. Обґрунтовуючи скаргу, КП «Торговий центр» зазначало, що господарський суд неповно з’ясував всі обставини справи, прийнявши рішення з порушенням норм матеріального права.

За наслідками розгляду апеляційної скарги, колегія суддів встановила, що наявні всі підстави для часткового задоволення апеляційної скарги КП «Торговий центр» і часткового скасування рішення суду першої інстанції через неповне з’ясування обставин, що мають значення для справи.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради