Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Спеціалісти служби у справах дітей розповідали дітям про їх права та обов’язки

20 лис 2020

До Всесвітнього дня дитини служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради розробила низку заходів. Зокрема, в рамках акції  «День спільних дій в інтересах дітей» завідувач та спеціаліст відділу з питань профілактики правопорушень, бездоглядності та соціального захисту дітей служби у справах дітей провели лекції-тренінги з використанням відеороликів про права та обов’язки дітей для школярів ЗОШ №2 та НВК.
18-19 листопада фахівці служби підвищували рівень правової обізнаності серед учнів 5,7 класів. Спеціалісти розповідали про права дитини:  на життя, на ім’я, на набуття громадянства, на піклування з боку батьків, на збереження своєї індивідуальності, право бути заслуханою, на особисте та сімейне життя, право на охорону здоров’я, на освіту, на відпочинок, на особливий захист – від викрадень та продажу, від фізичних форм експлуатації, фізичного та психологічного насильства. 
Школярі висловлювали свою думку з того чи іншого права та обґрунтовували своє бачення вирішення проблеми порушення прав дітей.  З учнями відбувся конструктивний діалог з питань забезпечення додержання  та поваги до їхніх прав і свобод.
За інформацією служби у справах дітей