Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: ще на одного депутата зменшився депутатський корпус

29 січ 2020

Чергова шістдесят восьма сесія міської радиVII скликання пройшла у два пленарні засідання. Перше відбулось у п’ятницю, 24 січня, а друге,у вівторок, 28-го. Причина цьому – відсутність першого дня після перерви необхідної кількості депутатів для продовження пленарного засідання сесії.

Перед початком розгляду питань порядку денного пленарного засідання перед депутатами прозвітував Володимир Гончарук, прокурор Нетішинського відділення Шепетівської місцевої прокуратури про результати діяльності місцевої прокуратури на території Нетішина протягом 2019 року. За його інформацією, в місті за вказаний період було скоєно 376 злочинів (серед них –4 особливо тяжкі та 62 тяжкі), нині в провадженні прокуратури перебуває 508 кримінальних проваджень, 101 обвинувальний акт минулого року передано до суду. У виступі депутата міської ради Олени Матросової («Нетішинська самооборона – народний контроль» йшлося про реформування освіти в державі, і в Нетішині зокрема.

У робочому режимі

Депутати були одноголосними в підтримці 3-х депутатських запитів (двох усних та одного письмового) свого колеги Юрія Максимчука (фракція «Батьківщина»): про надання інформації щодо споруди, яка знаходиться по просп. Незалежності неподалік торгового центру (навпроти «Фокстроту»); про направлення від імені міської ради звернення до Укравтодору з проханням відновити пішохідні переходи по вул. Солов’євська; про направлення від імені міської ради звернення до керівництва держави з проханням вплинути на провайдерів щодо зменшення тарифів за кодування телеканалів.

Відтепер Нетішинська міська рада налічує 31 депутата із необхідної загальної кількості 34. Достроково склав свої депутатські повноваження Юрій Камозін (попередньо ним була написана відповідна заява на ім’я міського голови), який був обраний депутатом міської ради в багатомандатному виборчому окрузі за виборчим списком Нетішинської міської в Хмельницькій області організації ПП «Громадський рух «Народний контроль». До того ж він очолював у міській раді депутатську фракцію «Нетішинська самооборона – народний контроль».

Міська рада, розглянувши висновок постійної депутатської комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури, інформації, молоді та спорту, своїм рішенням не підтримала електронну петицію на захист КПН НМР«СМСЧ м. Нетішин» та медичних працівників Нетішина, яка була розміщена Наталією Коваль на вебсайті «Розумне місто».

Депутати своїм рішенням взяли до відома виконання плану роботи міської ради за ІІ півріччя 2020 року та затвердили план роботи на І півріччя 2020 року. Також взято до відома звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчим комітетом за 2019 рік. Затверджено фінансові плани на 2020 рік двох комунальних підприємств – «ЖКО» та «Книги».

Декілька рішень міської ради стосувались місцевих програм. Були внесені відповідні зміни щодо назви (відтепер програми Нетішинської міської ОТГ) та щодо фінансування, прийнято 3 програми (соціально-економічного розвитку; поводження з побутовими відходами; … щодо забезпечення обслуговування розпорядників бюджетних коштів і підприємств та створення сприятливих умов щодо функціонування системи казначейського обслуговування, забезпечення повного обліку надходжень та видатків до бюджетів усіх рівнів на 2020 рік) та взято до відома виконання в 2019 році 2-х програм.

Затверджено у новій редакції положення трьох управлінь виконавчого комітету: фінансового, освіти та культури. Затверджено також і базову мережу закладів культури Нетішинської міської ОТГ ( в переліку їх значиться 14). Затверджено Порядок встановлення строкових сервітутів на земельні ділянки загального користування (території парків, скверів, пляжів) комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в межах міста.

Кривинські питання

Рішенням міської ради припинено юридичну особу КП « Кривинське лісопаркове господарство Старокривинської сільської ради», утворено ліквідаційну комісію та затверджено її склад (очолює Іван Романюк, перший заступник міського голови).

Рішенням міської ради затверджено передавальний акт майна, активів та зобов’язань Старокривинської сільської ради. Проект рішення був підготовлений у зв’язку із завершенням процедури реорганізації Старокривинської сільської ради шляхом приєднання до Нетішинської міської ради. Майно,зазначене в передавальних актах, буде передане КП «Благоустрій», а три з п’яти об’єктів незавершеного будівництва в с. Старий Кривин, наступним рішенням міськради передані управлінню капітального будівництва, який виконуватиме функції замовника будівництва: газопроводу; ПЛІ-0,4кВ по вул. Привокзальна підключення ПЛІ від нового джерела постачання електроенергії КТП (перша черга); ПЛІ-0,4кВ по вул. Привокзальна підключення 27 абонентів вул. Садова до існуючих магістралей ПЛІ 0,38кВ (розширення проекту ІІ черги).

Зміни до бюджету

З метою вирішення окремих проблемних питань життєдіяльності Нетішинської міської ОТГ, рішенням міської ради внесено зміни до її бюджету на 2020 рік. Його проєктом пропонувалось збільшення обсягу видатків у сумі 22 535 701 грн. та проведення розподілу коштів у сумі 51 835 707 грн.

 Отже, фінансовий ресурс було спрямовано на ряд об’єктів. Серед них, по Нетішину: заміна автоматичної сигналізації та сертифіковану в днз №3; реконструкція будівлі ЦСССДМ під будівлю БДТ; проектні роботи з реконструкції частини будівлі харчоблоку та пральні медсанчастини; реконструкція вуличного освітлення; нове будівництво водогону по вул. Солов’євська; внесення змін до проєктної документації та отримання сертифікату введення в експлуатацію водогону в садибній забудові міста; будівництво міського парку культури та відпочинку; нове будівництво містка через р. Горинь; заміна тротуарів та пішохідних доріжок по просп. Незалежності та вул. Будівельників; будівництво парку в районі між вул. Набережна, вул. Будівельників та просп. Незалежності та будівництво дитячого майданчика в парку в районі вул. Набережна; капітальний ремонт частини будівлі Палацу культури; придбання обладнання для дитячих майданчиків; придбання телекомунікаційного обладнання та засобу криптографічного захисту інформації; поворотна фінансова допомога – створення револьверного фонду; поточний ремонт доріг; придбання телескопічного навантажувача, катка та садового пилесмокадля КП «Благоустрій»; реконструкція електричних мереж технічної бази КП «Благоустрій»; придбання дитячого майданчика, побутового вагончика, світлодіодних новорічних фігур та ін..

 По Старому Кривину: нове будівництво зовнішніх мереж водопостачання; проектні роботи будівництва тротуару по вул. Привокзальній; капітальний ремонт прилеглої території будівлі колишньої сільської ради та частини вул. Перемоги; надання послуг з облаштування системи водопостачання поточний ремонт Будинку культури; адмінбудинку колишньої сільської ради та ін..

Земельні питання

У перший день пленарного засідання депутати розглянули лише одне питання із блоку земельних – в черговий раз не підтримали проєкт рішення про передачу в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки площею 3 га, яка розташована в районі міського пляжу на вул. Варшавській. На другий день пленарного засідання депутати повернулися знову до цього питання. Голосування мало позитивний результат, але до проєкту рішення було внесено ряд змін ( про них міський голова Олександр Супрунюк детально розповів журналістам на прес-конференції, яка відбулась наступного дня. Згодом з цього приводу буде надана інформація).

Загалом блок земельних питань налічував їх близько 60. Голосування відбувалося практично без обговорення, як по кожному питанню окремо, так і «пакетами» - всі питання детально вивчались профільною земельною комісією на своїх засіданнях, в тому числі і виїзному,

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради.