Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ПІДТРИМАНО ЕЛЕКТРОННУ ПЕТИЦІЮ

03 вер 2020

У четвер, 2 вересня, відбулась 80 сесія Нетішинської міської ради VII cкликання. На розгляд порядку денного було винесено 131питання, переважна більшість з них ( понад 100) – земельні.

Міська рада підтримали 5 депутатських запитів: Юрія Максимчука (про взяття на баланс всіх доріг в садибній забудові міста; про встановлення загорожі на дитячому майданчику по вул. Снігурі); Олени Матросової ( про ремонт тротуару від вул. Будівельників до вул. Набережна в районі зош №2; про внесення до бюджетного запиту ремонту трибун стадіону зош №2) та Юрія Мирончука (про виділення з міського бюджету необхідних коштів на ремонт дорожнього покриття та відновлення освітлення по вул. Промисловій).

Рішенням міської ради підтримано електронну петицію «Про повернення церкви у власність Нетішинської міської ОТГ», розміщену Віктором Лисаком на вебсайті «Розумне місто». Вимога петиції: прохання до міського голови та Нетішинської міської ради звернутися до ДП НАЕК «Енергоатом» передати об’єкт незавершеного будівництва «Духовно-просвітницький центр», який розташований по вул. Лісова, 5, на баланс Нетішинської міської ради.

Затверджено статут двох комунальних підприємств міської ради: «СМСЧ» та «Комфорт» та звіт про виконання бюджету Нетішинської міської ОТГ за січень – червень 2020 року. Слід зазначити, що за цей період до доходної частини загального та спеціального фондів бюджету міської ОТГ (без урахування міжбюджетних трансфертів ) надійшло 180 983, 6 тис. грн. при плані 176 686, 5 тис. грн. Виконання плану становить 102 %. Надходження до загального фонду бюджету міської ОТГ становлять від: ВП ХАЕС – 67,7%, суб’єктів підприємницької діяльності – 19,3%, в тому числі: юридичних осіб – 11,6%, фізичних – 7,7%,бюджетної сфери – 9,8%, підприємств комунальної форми власності - 3, 1%. До загального фонду бюджету міської ОТГ (без урахування міжбюджетних трансфертів) надійшло 177 867, 4 тис. грн. податків, зборів (обов’язкових платежів) при плані 174 277, 1тис. грн.

Міська рада своїм рішенням внесла зміни до 6 міських програм, в тому числі програми «Турбота» (йдеться про збільшення фінансування на 48, 6 тис. грн. на 2020 рік заходів програми щодо облаштування металевих пандусів (з’їздів) для інвалідних візків).

Проголосували депутати і про внесення змін до бюджету міської ОТГ на 2020 рік. Так, здійснено перерозподіл субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 1,5 млн. грн. Ці кошти спрямовано для КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» на придбання медичного обладнання. У рамках співфінансування міська рада виділила теж 45 тис. грн. для медзакладу для придбання медичного обладнання. Окрім цього, 349 тис. 388 грн. виділено з бюджету міської ОТГ для преміювання працівників ЗОШ №4 з нагоди 25-річного ювілею закладу та 32 тис. 882 грн. – для придбання закладом цифрового міксерного пульту та системного блоку; 3 млн. грн. - для добудови двох міських парків; 50 тис. грн. - для нового будівництва зовнішніх мереж водопостачання 11 вулиць Старого Кривина та ін..

Міською радою було прийнято рішення про надання дозволу виконавчому комітету на передачу частини адміністративної будівлі виконкому, яка відноситься до комунальної власності міської ОТГ, Нетішинській територіальній виборчій комісії на час проведення місцевих виборів у 2020 році. Управлінню капітального будівництва виконкому передано функції замовника будівництва скверу з реконструкцією фонтану по просп. Незалежності. Разом з тим, проєкт рішення про утворення Центру професійного розвитку педагогічних працівників не був підтриманий міською радою.

Щодо блоку земельних питань, то рішення по переважній більшості з них приймалися без обговорень (попередньо вони були детально вивчені профільною комісією). Серед іншого, прийнято рішення про проведення повторних земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки терміном на 5 років (мова йде про земельну ділянку площею 0, 5083 га, що розташована на північ від житлової забудови). А ось для прийняття 2 рішень, що стосувались ОК «ЖКБ «Успішний», після жвавих обговорень не вистачило одного голосу ( «за» - 17 із 21 присутнього: міського голови та 20 депутатів).

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради