Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: НЕТІШИН МАТИМЕ СВОЮ ПЛР-ЛАБОРАТОРІЮ

19 тра 2020

Сьогодні, 19 травня, відбулося дистанційне пленарне засідання 73 (позачергової) сесії Нетішинської міської ради VII скликання у режимі відео (аудіо) зв’язку, в роботі якого брало участь 22 депутати та міський голова

Міською радою було прийнято звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Прогнозованого балансу електроенергії об’єднаної електроенергетичної системи України на 2020 рік.

Приводом для прийняття такого звернення стали зміни до Прогнозованого балансу електроенергії об’єднаної електричної системи України на 2020 рік, затверджені 28 квітня 2020 року т.в.о. Міністра енергетики та захисту довкілля, що викликали стурбованість Нетішинської міської громади.

Згідно з цим прогнозованим балансом, виробництво електроенергії атомними станціями у 2020 році скорочено на 8,6 % - 73,7 млрд. кВт.- год. (раніше прогнозований баланс передбачав виробництво АЕС України електроенергії в кількості 80, 6млр. кВт-год). на виконання зазначеного вище Прогнозованого балансу електроенергії об’єднаної електроенергетичної системи України на 2020 рік зі змінами, енергоблок № 2 Хмельницької АЕС працює в режимі диспетчерських обмежень, які станом на 18 травня 2020 року становлять 300 МВт, а в цілому по ДП «НАЕК «Енергоатом» - не менше 1150 МВт.

Текст прийнятого звернення буде оприлюднено на офіційному сайті Нетішинської міської ради та в газеті «Нетішинський вісник».

Рішенням міської ради внесено зміни до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік: виділено кошти для КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» на придбання обладнання для ПЛР-лабораторії (1, 5 млн. грн.) та проведення поточного ремонту власними силами у приміщенні лабораторії (500 тис. грн.).

Як проінформувала своїх колег до початку голосування Валентина Щукла, депутат міської ради, заступник головного лікаря з медичної частини КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин», у ПЛР-лабораторії здійснюватиметься діагностика не тільки коронавірусу, а й інших інфекційних захворювань, СНІДу, онкологічного захворювання на ранніх стадіях… Нині на Хмельниччині функціонує лише одна подібна лабораторія і вона постійно перевантажена проведенням досліджень. ПЛР-лабораторія в Нетішині буде затребувана, адже проводитимуться дослідження не тільки для містян, а й для мешканців сусідніх населених пунктів. Не виникне проблем зі спеціалістами. У штаті підприємства є лікар-бактеріолог, працюють фахівці в нині діючій лабораторії - потрібно їм буде пройти лише спеціальне навчання. Є і відповідне приміщення, необхідно там зробити лише належний ремонт.

Міський голова Олександр Супрунюк розповів депутатам про необхідність придбання ПЛР-лабораторії для нашого міста, про співпрацю міста і ХАЕС, про перемовини з її генеральним директором щодо посильної участі підприємства в реалізації даного проєкту. Він також проанонсував приїзд до Нетішина заступника голови Хмельницької ОДА та голови Славутської РДА. Під час цієї зустрічі обговорюватиметься механізм взаємодії укладення договорів з ОТГ Славутчини на проведення лабораторних досліджень ПЛР-лабораторією, яка функціонуватиме в Нетішині.

Щодо терміну початку роботи лабораторії, то за словами Олександра Супрунюка, буде докладено всіх зусиль, щоб вона запрацювала до початку нового спалаху захворювання на коронавірус, фахівці прогнозують його на осінь.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради