Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: КАДРОВІ ПИТАННЯ ВИРІШЕНІ – ПОПЕРЕДУ ПЛІДНА РОБОТА

01 гру 2020

Сьогодні,1 грудня, відбулася 2 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради VIII скликання. Всі питання порядку денного (налічувалось 17) стосувалось подальшої діяльності виконавчого комітету ( кадрові питання) та міської ради (обрання секретаря, зміни до регламенту, утворення постійних депутатських комісій, обрання їхніх голів та ін.).

Перед розглядом порядку денного було оголошено про створення 2-х депутатських фракцій: «Самопоміч» - голова Наталія Коваль та «Слуга народу»  - голова Богдан Шмигельський.

Розгляд порядку денного другого сесійного засідання розпочалось із затвердження Регламенту Нетішинської міської ради VIII скликання. Його положення попередньо були детально обговорені з представники депутатів усіх політичних сил.

Рішенням міської ради на території Нетішинської міської територіальної громади утворено Старокривинський старостинський округ з центром у с. Старий Кривин, що складається з сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Затверджено також Положення про старосту.

Процес обрання секретаря міської ради проходив шляхом таємного голосування, як зазначено у Регламенті міської ради. Попередньо депутати проголосували за створення лічильної комісії у складі Олега Петрука (Європейська солідарність), Вікторії Гаврилюк та Віталія Сидорука (Воля). Протокол лічильної комісії про підсумки таємного голосування озвучив голова лічильної комісії Віталій Сидорук: з 27 чол., що брали участь у голосуванні (26 депутатів і міський голова) за Івана Романюка проголосували 22. Отже, він обраний секретарем Нетішинськоїх міської ради VIII cкликання.

Після короткого обговорення кандидатур, рішенням міської ради затверджено на посаду першого заступника міського голови Олену Хоменко, на посаду заступників міського голови - Василя Миська та Оксану Лашишеву, на посаду керуючого справами виконкому - Любов Оцабрику.

Рішенням міської ради утворено виконавчий комітет Нетішинської міської VIII скликання. До його складу ввійшли: Олександр Супрунюк, міський голова, Іван Романюк, секретар міської ради, Олена Хоменко, перший заступник міського голови, Василь Мисько, заступник міського голови, Оксана Латишева, заступник міського голови, Любов Оцабрика, керуюча справами виконкому, Світлана Ясенчук, староста сіл Старий Кривин і Новий Кривин, Оксана Борковська, директор Нетішинського КПНЗ Будинку дитячої творчості, Сергій Количев, радник генерального директора ВП ХАЕС, Віктор Лелях, заступник директора КП НМР «Благоустрій», голова ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО», Юрій Максимчук, водій ТЦ ВП ХАЕС, Олег Рахлінський, заступник генерального директора ВП ХАЕС з капітального будівництва, Андрій Садовець, лікар-хірург КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин», Борис Шевчук, вчитель Нетішинської зош І-ІІІ ступенів №1, Альвіна Шестак, заступник директора ВП ХАЕС з економіки та фінансів.

У міській раді VIII скликання діятиме 3 постійні депутатські комісії – відповідне рішення було прийняте на 2-му пленарному засіданні: з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності; з питань планування бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, соціально-економічного напрямку, інвестицій, регуляторної політики, комунального майна та комунального господарства; з питань містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою, регулювання земельних відносин та екології. Рішенням міської ради затверджено Положення про постійні комісії та їхні склади, обрано голів. Так, Ольга Бобіна (Батьківщина) очолив постійну комісію міської ради з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності, Микола Панащенко (За майбутнє) очолив комісію з питань планування бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, соціально-економічного напрямку, інвестицій, регуляторної політики, комунального майна та комунального господарства, Олег Петрук (ЄС) очолив комісію з питань містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою, регулювання земельних відносин та екології.

На сесії було затверджено положення про помічника-консультанта депутата міської ради VIII скликання та затверджено опис його посвідчення.

Наступна сесія міської ради запланована на 11 грудня. Серед інших, на ній розглядатимуться питання щодо перерозподілу бюджетних коштів Нетішинської міської територіальної громади на 2020 рік.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради