Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: за лічильники на воду в гуртожитках заплатить міська казна

03 бер 2020

28 лютого відбулась 69 сесія Нетішинської міської ради VII скликання, на якій було розглянуто понад 130 питань порядку денного, домінуюча їхня частина, вже традиційно, – земельні. Депутати підтримали запит своєї колеги Зої Машук («Воля») з проханням підготовки звернення від імені Нетішинської міської ОТГ до МОЗ України про внесення змін до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності з певними доповненнями (стосуються вони оплати тимчасової непрацездатності громадян під час їхнього перебування за межами держави у разі самостійного звернення громадян на лікування за кордоном.

Міська рада прийняла 2 звернення. Перше – до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України, голови НКРЕП, Міністерства розвитку громад та територій, народного депутата ВРУ Олени Копачук, Хмельницької ОДА щодо відтермінування граничного строку оснащення вузлами комерційного обліку води житлових будинків Нетішина. Друге – до Державного агентства Автомобільних доріг України щодо відновлення пішохідних доріжок вздовж автодороги державного значення по вул. Солов’євська (їхні тексти будуть опубліковані в газеті «Нетішинський вісник» та розміщені на офіційному сайті виконкому).

Рішенням міської ради управлінню капітального будівництва передано функції замовника будівництва з капітального ремонту (заміна покрівлі) Старокривинського будинку культури. Ще одним рішенням надано згоду на укладання договору суперфіцію терміном на 2 роки на безоплатній основі між Нетішинською міською радою та управлінням капітального будівництва для будівництва парку та спортивного майданчика на земельну ділянку площею 6,2442 га, яка розташована між просп. Незалежності, вул. Набережна та вул. Будівельників.

Внесено зміни до Положення про здійснення будівництва/придбання муніципального житла за рахунок коштів бюджету міста, коштів громадян, що потребують поліпшення житлових та інших незаборонених джерел фінансування (відтепер це положення стосуватиметься всієї Нетішинської міської ОТГ). Внесено зміни до 12 міських програм ( зміни стосувались фінансування деяких програм, змінено також їхні назви. Відтепер всі програми є програмами Нетішинської міської ОТГ). Слід зазначити, що комплексна програма підтримки та розвитку житлового фонду Нетішинської міської ОТГ на 2018-2020 р. доповнена пунктом про оснащення приладами комерційного обліку водопостачання у будівлях гуртожитків: вул. Набережна, 1, 3, 5, 7, просп. Незалежності, 10, 12, 18, вул. Варшавська, 9 та пр. Курчатова, 1 з орієнтовним обсягом фінансування на суму 800 тис. грн.

Окрім цього, затверджено 5 програм Нетішинської міської ОТГ та взято до відома виконання в 2019 році 15 міських програм.

Міська рада затвердила звіти про виконання за 2019 рік бюджетів Старокривинської сільської ради та Нетішина. Ще одним рішенням внесли зміни до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік – всі видатки направлені відповідно до запитів розпорядників коштів міської ОТГ.

За рахунок освітньої субвенції збільшено обсяг доходів на суму 1 млн. 406 тис. 700 грн. та обсяг видатків на суму 6 млн. 202 тис. 368 грн. Так, збільшено бюджетні призначення на виплату заробітної плати педагогічним працівникам. Передбачені видатки на: преміювання до 35-річного ювілею дитсадка; покращення надання медичної допомоги населенню міської ОТГ; поточний ремонт доріг та преміювання комунальників до професійного свята; введення додаткових штатних одиниць в Старокривинському будинку культури (техпрацівник та керівник гуртка); збільшено фонди оплати праці для центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю та центру надання соціальних послуг; забезпечення пільгових категорій населення безкоштовними послугами з проходження дороговартісного обстеження; проведення технічної інвентаризації проєкту системи вуличного освітлення в місті; будівництво тротуару по вул. Привокзальній в Старому Кривині; реконструкцію просп. Курчатова; заміну покрівлі в Старокривинському будинку культури та ін..

Затвердили депутати порядок розміщення малих архітектурних форм та тимчасового користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності. Погодили вони і акт про списання з балансу КП «ЖКО» багатоквартирного будинку №18 по вул. Михайлова.

Щодо великого блоку земельних питань (налічував понад 40), то, серед іншого, надано для Нетішинської міської ОТГ в особі Нетішинської міської ради дозвіл на розробку проєкту землеустрою для розміщення свердловини для забезпечення водою мешканців Старого Кривина.

Рішенням міської ради включено вільні від забудови 2 земельні ділянки до переліку земельних ділянок, які виставляються для продажу на аукціоні: площею 2 га та площею 2, 4248 га в районі урочища «Зарів’є», на північ від житлової забудови Нетішина. Наступним рішенням затверджено умови продажу права оренди таких земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Прийнято рішення міської ради про проведення повторних земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди 2 земельних ділянок терміном на 5 років – площею 0, 5083 га, яка розташована на північ від житлової забудови, наліво при виїзді з міста (цільове призначення - для іншої житлової забудови) та площею 0, 0948 га, яка розташована на території «піонерки» (цільове призначення – для розміщення та експлуатації будівель та споруд додаткових транспортних послуг). Разом з тим, відповідно до чинного законодавства, змінено відсотковий гарантійний внесок для прийняття участі в торгах.

 Загалом, головування по переважній більшості земельних питань відбувалось без обговорень або «пакетно» – всі вони попередньо детально вивчались і аналізувались на засіданні постійної профільної депутатської комісії.

 Відділ з організаційних питань апарату

 виконавчого комітету Нетішинської міської ради