Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Сесія міської ради: виділено кошти для обладнання філії кардіоцентру

20 чер 2020

У п’ятницю, 19 червня, відбулась чергова 76 сесія Нетішинської міської ради VІІ скликання, на розгляд порядку денної якої було винесено 125 питань, більшість з яких – земельні. 
Традиційно пленарне засідання розпочалось з депутатських запитів. Юрій Максимчук («Батьківщина») просив допомогти інваліду 1 групи, мешканці одного з провулків вул. Старонетішинська облаштувати тротуар для її виїзду на інвалідному візку з приватного будинку на проїжджу частинудороги. Після обговорення депутатами не був підтриманий запит свого колеги, натомість було прийнято інше спільне рішення яким чином допомогти жінці. Оскільки дорога провулку, де проживає жінка-інвалід, не стоїть на балансі КП НМР «Благоустрій», а тому процес облаштування тротуару буде довготривалим, за пропозицією міського голови Олександра Супрунюка було вирішено облаштувати тротуар на волонтерських засадах. Депутати обговорили її деталі.
Міська рада не підтримала звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Міністра розвитку громад та територій України щодо збереження Славутського району ( «за»- 0, «проти» – 10, утрималось – 10», «не голосувало» – 1). Міський голова і депутати проти тих змін адміністративно-територіального устрою в Україні, які нині намагається реалізувати влада в рамках реалізації нового реформування місцевого самоврядування, адже Нетішин втрачає статус міста обласного значення. Натомість міська рада одноголосно прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збереження статусу міста обласного значення і визначення особливого статусу міста-супутника АЕС. 
 Рішенням міської ради визначено мінімальну вартість місячної оренди 1 кв.м загальної площі нерухомого майна фізичних осіб, що надаватиметься в оренду на території Нетішинської міської ОТГ в 2021 році. Встановлено та території Нетішинської ОТГ такі місцеві податки і збори: податок на майно (на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортний; за землю); єдиний податок; збір за місця паркування транспортних засобів; туристичний збір. Затверджено їхні положення. Встановлено на території Нетішинської міської ОТГ пільги для фізичних та юридичних осіб із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та пільги із сплати земельного податку. Затверджено переліки цих пільг. 
Депутатами затверджено звіт про виконання бюджету Нетішинської міської ОТГ за січень-березень 2020 року: загального фонду по доходах у сумі 114 130, 4 тис. грн. та по видатках у сумі 93 892, 4 тис. грн., спеціального фонду – по доходах у сумі 2 959, 2 тис. грн. та по видатках - у сумі.5 026, 2 тис. грн. 
На пленарному засіданні внесено зміни до 6 програм Нетішинської міської ОТГ, взято до відома виконання шістнадцяти, внесено зміни до п’яти та одну затверджено (поводження з твердими побутовими відходами на 2020-2022 роки). 
З метою вирішення окремих проблемних питань життєдіяльності міста депутати своїм рішенням внесли зміни до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік. Серед іншого, виділено 1 044 900грн. для КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» для придбання різного роду обладнання і предметів довгострокового користування для оснащення відділення інтервентаційної кардіології та реперфузійної терапії, як філії КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» на базі КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» та 5 591 860 грн. - для утримання медзакладу у липні-вересні 2020року (заробітна плата, оплата послуг (крім комунальних), медикаменти, продукти харчування, пільгові пенсії, придбання предметів, матеріалів, 8 784 грн. – для доплати працівникам інфекційного відділення, які лікують пацієнтів з COVID-19 та 10 107 грн. – плата за сертифікат по об’єкту; КП НМР «Благоустрій» - 55 920 грн. -
для облаштування тимчасового притулку для безпритульних тварин і 106 900 грн. - для придбання шприцемета, пічки дров’яної та навісу; 9 994 грн. – послуги з видалення зелених насаджень на території 2-х кладовищ (с. Старий Кривин), 50 тис. грн. – для поточного ремонту та пусконалагоджувальних робіт, пов’язаних із електроосвітленням у будинках по вул. Привокзальна в Старому Кривині; управлінню освіти - 183 300 грн. - для поточного ремонту кабінету музики в зош №1 та ін.; КП НМР «Комфорт» - 45 тис. - для придбання пластикового човна; 3ДПРЗ ГУ ДСНС України - 50 тис. грн. - для придбання плаваючої пожежної мотопомпи. 
Незабаром у міському парку культури та дозвілля з’явиться скейт-парк і спортивний майданчик з різного роду тренажерами та турніками. З міського бюджету для управління капітального будівництва для їхньої закупівлі виділено 1 млн. 044 тис. грн. 
Рішенням міської ради з державної у комунальну власність передано декілька об’єктів: майданчик для проведення культурно-масових заходів, розташований по вул. Шевченка, 13; частину вул. Ринкова  - від перехрестя з вул. Енергетиків до вул. Промислова і частину вул. Промислова – від вул. Ринкова до перехрестя з вул. Промислова-2); частину вул. Промислова-1 від перехрестя з вул. Енергетиків до перехрестя з вул. Промислова-3. Цим же рішенням визначено майбутнього балансоутримувача об’єктів – КП НМР «Благоустрій». 
Відповідно до чинного законодавства, рішенням міської ради ліквідовано методичний кабінет управління освіти; зобов’язано управління освіти розробити нове Положення про управління освіти та подати на розгляд та затвердження міській раді. Ще чотири рішення міської ради стосувались призначень на посади директорів нетішинських шкіл: зош №1 – Тамілу Соболик, зош №2 – Миколу Яцюка, НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів та ліцей» - Олександра Роюка та директора Старокривинського НВК «Дошкільний навчальний заклад-школа І-ІІІ ступенів – Олену Грушу. 
Прийнято рішення про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Нетішинської міської ОТГ, адже раніше анонсований конкурс не відбувся. 
Більше 80-ти налічував блок земельних питань. Всі вони попередньо детально вивчались профільною комісією, а тому рішення них приймались практично без обговорень.
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради