Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: БЮДЖЕТОМ ОТГ ЗАБЕЗПЕЧЕНО ПОВНУ ВИПЛАТУ ЗАРПЛАТИ В 2020 РОЦІ

22 вер 2020

У понеділок, 21 вересня, в режимі онлайн відбулась 81 (позачергова) сесія Нетішинської міської ради, на розгляд якої було винесено 4 питання. Участь взяло 18 депутатів і міський голова Олександр Супрунюк.

Внесення змін до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік потрібні були задля своєчасного забезпечення виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери та КП «Благоустрій», виплати винагороди, педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів, згідно зі ст. 57 Закону України «Про освіту» та вирішення окремих проблемних питань життєдіяльності міста.

Відповідно до внесених змін до бюджету міської ОТГ, освітянській галузі міста додатково виділено 5 млн. 511 тис. 378 грн.

Слід зазначити, що з початку нинішнього року в бюджеті міської ОТГ не були передбачені кошти для виплати грошової винагороди педагогічним працівникам загальноосвітніх закладів міста, оскільки не було достатньої освітньої субвенції (3 млн. грн.). Внесеними змінами передбачено забезпечення виплату заробітної плати працівникам нетішинської освітньої галузі у зв’язку з підвищенням з 1 вересня 2020 року розміру посадового окладу та мінімальної заробітної плати, а також додатково щомісячної 30% надбавки за престижність. Окрім цього, враховано видатки стимулюючого характеру технічним працівникам загальноосвітніх шкіл (255 тис. 453 грн.). Для зош №2 виділено 354 тис. 139 грн. для проведення сантехнічних робіт в підвалі, а для зош №4 – 48, 5 тис грн. – для поточного ремонту спортзалу та ремонту покрівлі над ним.

Збільшено на 398 тис. 998 грн. фонд заробітної плати двом мистецьким школам (управління культури), у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати та тарифної сітки. Окрім цього, передбачена працівникам щомісячна 30% надбавка за престижність.

Відповідно до нині діючих законодавчих актів, забезпечено також в повному обсязі коштами для виплати заробітної плати працівників сфери соціального захисту та органів місцевого самоврядування.

На 1 млн. 214 тис. грн. збільшено фонд заробітної плати КП «Благоустрій» у зв’язку з підвищенням розміру заробітної плати з 1 вересня 2020 року. До того ж, з 1 жовтня працівникам комунального підприємства на 10% буде збільшена заробітна плата.

З місцевого бюджету виділено 56 тис. грн. на реконструкцію частини приміщення адмінбудинку колишньої сільської ради для розташування амбулаторії, 20 тис. грн. – для надання шефської допомоги екіпажу водолазного катеру ВМ-230 «Нетішин» (придбання ноутбука та БФП), 25 тис. грн. – для підписки періодичних видань (КЗ «Публічна бібліотека НМ ОТГ»).

Збільшено на 840 тис. грн. видатки на утримання КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» в IV кварталі. В тому числі, 300 тис. грн. будуть спрямовані на закупівлю медикаментів та перев’язувальних матеріалів. До речі, ці кошти (300 тис. грн.), попри очікування, до сьогоднішнього дня не надійшли з державного бюджету (Фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19). Для КНП НМР «Центр ПМСД» видатки теж збільшено на 100 тис. грн.

У сумі 49 тис. 984 грн. повернуто довгострокових кредитів, наданих громадянам на придбання житла в рамках реалізації «Муніципальне житло м. Нетішин 2017-2020 роки». Ці кошти знову спрямовані на надання позики на придбання житла, що дасть можливість її отримати ще одній сім’ї.

У бюджеті Нетішинської міської ОТГ сконцентровані кошти в сумі 2 млн. 464 тис. грн. на випадок неотримання субвенції з державного бюджету на освітню та медичну галузі, яка передбачена чинним законодавством (загальноосвітні школи – 1 млн. 313тис. 800 грн. та СМСЧ – 1 млн. 150 тис. грн.).

Згідно з бюджетними запитами головних розпорядників коштів бюджету міста, зменшені видатки, які не можуть бути використані у зв’язку з запровадженням карантинних заходів – 1 млн. 681 тис. грн. спрямовані до резервного фонду.

Депутатами був підтриманий проєкт рішення про включення до переліку другого типу потенційних об’єктів комунальної власності, що належать Нетішинській міській ОТГ. Мова йде про 17 приміщень для розміщення виборчих комісій на період проведення місцевих виборів.

Разом з тим, не було підтримано (не вистачило 2 голосів) проєкт рішення про розгляд клопотання Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області щодо дотримання вимог земельного законодавства.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради