Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

СВОБОДА СЛОВА - ЦЕ НЕ ВСЕДОЗВОЛЕНІСТЬ: ЗА СВОЇ СЛОВА ПОТРІБНО ВІДПОВІДАТИ

26 лис 2020

На сторінках газети «Пост громадського контролю», засновником якого є ГО «Пост громадського контролю» (редактор Руслана Чернюк), різного роду матеріали про діяльність виконкому Нетішинської міської ради, його структурних підрозділів та міського голови подаються здебільшого не правдиво та маніпулятивно, що не відповідає дійсності та принижує честь і гідність законних представників органу місцевого самоврядування. З номера в номер часопису така тенденція набрала системного характеру. Особливо яскраво вона була виражена напередодні місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня 2020 року.

Попри весь відкритий інформаційний бруд і негатив, до нинішнього часу жодного разу ні міський голова Олександр Супрунюк, ні керівники структурних підрозділів виконкому міської ради не звертались до редактора газети «Пост громадського контролю» Руслани Чернюк з вимогою спростувати той чи інший надрукований матеріал або з відповідною позовною заявою до суду. Але всьому є межа. Кожен з нас має чесно виконувати свою роботу і відповідати за свої слова і вчинки.

24 листопада 2020 року у загальному відділі виконкому за підписом міського голови Олександра Супрунюка, було зареєстровано 4 листа на адресу редактора інформаційного видання «Пост громадського контролю» Руслани Чернюк - вимоги про спростування недостовірної інформації. Мова йде про вимогу спростувати у найближчому випуску недостовірні інформації, опубліковані в статтях: «Нетішин - одне з найменш прозорих міст» (№ 4 (136), квітень 2020 р.); « Посту громадського контролю» 10 років» (№ 5 (137), травень2020 р.); «Що криється за «турботою» місцевої влади про безпритульних тварин» (№8 (140), серпень 2020 р.); «Таємний зміст передвиборчої програми - 2015 Олександра Супрунюка » (№10 (142), жовтень 2020 р.).

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», громадяни, юридичні особи і державні органи, а також їхні законні представники, мають право вимагати від редакції друкованого засобу масової інформації опублікувати ним спростування поширених про них відомостей, що не відповідають дійсності або принижують їхню честь та гідність. Аналогічні твердження наводяться також у ст. 277 Цивільного кодексу України.

Сподіваємось, редакція газети «Пост громадського контролю» дослухається до вимог чинного законодавства та добровільно спростує неправдиву інформацію.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради