Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Садибна забудова міста: поставили запитання і отримали відповіді

28 січ 2020

26 січня в приміщенні Будинку культури (вул. Солов’євська) відбулися збори мешканців садибної забудови Нетішина. Були присутні міський голова Олександр Супрунюк, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконкому та комунальних підприємств.

Збори були багатолюдними. Пройшли вони організовано та конструктивно – це свідчення того, що їм не байдуже, як розвиватиметься місто надалі. Після інформації міського голови Олександра Супрунюка та заступника міського голови Ольги Бобіної щодо видатків бюджету міста та бюджету Нетішинської міської ОТГ за 2019 рік ( видатки на розвиток т і потреби мешканців садибної міста становлять понад 13 млн. грн.) та перспективи на 2020-й по садибній забудові міста, збори продовжились у форматі «запитання-відповіді».

На численні запитання нетішинців, які стосувались переважно розвитку садибної забудови міста, відповідав Олександр Супрунюк, його доповнювали керівники комунальних підприємств.

Так, депутат міської ради Юрій Максимчук, поставив запитання, відповіді на які чи не найбільш цікавили людей. Це - перспектива добудови водогону (в нинішньому році будуть завершені роботи щодо закільцювання 2-х вже збудованих «гілок» водогону, якщо проєкт IVчерги буде зроблений до половини року, то розпочнуться будівельного роботи вже нинішнього року, в іншому випадку – в наступному); встановлення ще 2-3-х дитячих майданчиків ( існує норматив щодо співвідношення кількості дітей до необхідної кількості встановлення майданчиків. Будуть проведені розрахунки. При наявності коштів дитячі майданчики будуть встановлені); чи є можливість провести роботи по перекриттю покрівлі Будинку культури та утепленню його фасаду (проєкт готовий, в 2019 р. з обласного бюджету не було виділено коштів на його реалізацію, подаватиметься заявка знову в нинішньому році); вирішення проблеми належного освітлення вулиць( перебуває на балансі обленерго, воно не поспішає проводити ремонти, попри те, що КП «Благоустрій» надає лампочки для світильників, які були у використанні у висотній забудові міста та були зняті під час реконструкції вуличних електромереж. Представники обленерго не йдуть на компроміс, ігнорують зустрічі. Міський голова підтримав ініціативу щодо спільної зустрічі всіх зацікавлених сторін); ремонт ґрунтових доріг по вул. Солов’євська (дороги прийняті на баланс. Проєкт ремонту був виготовлений, змінились вимоги до проєктування - розробляється новий).

Нетішинці цікавились перспективою роздільного збору та переробки сміття в місті ( є певні напрацювання задля вирішення проблеми, нині вивчаються пропозиції від приватного інвестора з цього приводу) та чи вирішується питання щодо зниження тарифу за використану електроенергію для мешканців 30-ти кілометрової зони довкола АЕС (направлено звернення до народного депутата України О. Копанчук, у Верховній раді України зареєстрований відповідний законопроєкт, розробляється проєкт закону про спеціальний статус  міст-супутників АЕС). Звертались люди з проханням встановити додаткові сміттєві баки ( за інформацією КП «ЖКО», у садибній забудові укладено лише 157 договорів на вивіз сміття, ними охоплено 300 осіб із 2024 проживаючих).

 «Мені, як учаснику АТО/ООС, виділено земельну ділянку між вулицями Снігурі,Космонавтів та пров. Зелений. Чи буде передбачено проєктом нової черги прокладення водогону до цієї території», - таким було запитання молодого чоловіка. Як пояснив міський голова, в проєктах будівництва водогону, які були реалізовані і реалізуються нині, озвучена територія не зазначена. Вона буде «внесена» до нового проекту.

Нарікали присутні на зборах на проблему з подачею води в на старому водогоні (малий тиск), на благоустрій території поблизу «Золотого кільця» (погане освітлення, калюжі на дорозі), на неналежне ставлення місцевих медиків до учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Багато запитань стосувалось медичного обслуговування. Про перспективи функціонування нетішинської лікарні, про суть ІІ етапу медичної реформи, яка вступає в дію з 1 квітня, про особливості запису до сімейного лікаря (мешканцями садибної забудови міста укладено лише 1010 декларацій про надання медичних послуг) та лікаря вузької спеціалізації розповідали міський голова Олександр Супрунюк, заступник директора КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Валентина Щукла та директор КНП НМР «Центр ПМСД м. Нетішин» Лариса Клочай. Після закінчення зборів нетішинці мали змогу поставити міському голові запитання і приватного характеру.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нтішинської міської