Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Профілактика правопорушень серед молоді Нетішина

26 лют 2020

В сучасному суспільстві часто можна зіткнутись з агресією, жорстокістю, байдужістю, що породжує злочинність серед підлітків. Особливо в неприємні ситуації попадають діти, які легко піддаються впливу оточуючих. Підлітки не задумуючись над наслідками скоюють вчинки, які приводять до втручання правоохоронних органів. Багато хто з молодих людей вважає, що неповнолітньому нічого не загрожує, що він не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.
21 лютого в рамках єдиного дня профілактики правопорушень та злочинів у дитячому середовищі працівниками служби у справах дітей та управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради серед учнів 8-х класів Нетішинського НВК було проведено відео-лекторій на тему «Кримінальна відповідальність для неповнолітніх». Юні слухачі з великим задоволенням переглянули відеофільм, ставили питання та активно обговорювали тему. Школярі дізнались про кримінальну відповідальність за скоєння злочинів та отримали кваліфіковані відповіді на безліч поставлених запитань.
Профілактика – це кращий спосіб попередження скоєння злочинів, особливо коли мова йде про молоде покоління. Саме з цією метою учням були роз’яснені основні поняття Кримінального кодексу України та кримінальної відповідальність неповнолітніх за власні вчинки.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради