Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про коронавірус та Нетішинську медицину під час прес-конференції

10 бер 2020

10 березня відбулась чергова прес-конференція міського голови для місцевих ЗМІ. Олександр Супрунюк прокоментував деякі рішення 69 сесії міської ради, яка відбулася 28 лютого, розповів про те, як живе місто сьогодні, поділився планами на день завтрашній та відповів на питання журналістів.
Спілкуючись з журналістами, не обійшов увагою міський голова проблему, які нині на слуху не тільки нетішиців, а й в усьому світі – коронавірус. Звичайно ж, хвороба є загрозою. Але, Олександр Супрунюк переконаний, що ажіотаж довкола нього створений штучно. «Тому я прошу нетішинців виважено реагувати на інформаційні «вкиди», не піддаватись паніці», - сказав він.
Що стосується Нетішина, то в місті створений оперативний штаб для реагування на випадок появи корона вірусу чи інших вірусів, які можуть призвести до епідемії. В місті достатньо засобів індивідуального захисту (масок). Звичайно ж, є і певні проблеми, бо не існує сьогодні ефективних епідемічних засобів боротьби з цим вірусом.
Як зауважив міський голова, є люди, яким подобається розповсюджувати неправдиву інформацію, які маніпулюють, нагнітають в інформаційному просторі негатив задля того, щоб когось дискредитувати. «Такі люди не є патріотами України і нашого міста зокрема. Так, знову намагаються розповсюдити інформацію про те, що інфекційне відділення нетішинської лікарні в занедбаному стані, де бігають таргани і т. ін.. Це абсолютна неправда», - зазначив Олександр Супрунюк. Він розповів про те, що на сьогоднішній день в інфекційному відділенні за кошти міського бюджету, а це майже 650 тис. грн., проводиться поточний ремонт. Вже відремонтовано палати для хворих – проведено поточні ремонти. Капітальний ремонт проведено в 2 палатах - там облаштовано палати поліпшеного сервісного обслуговування - Vip-палати (подібні палати створені і в інших відділеннях - це податкові надходження до бюджету медустанови). Окрім цього, закуплено меблі: 30 ліжок, 30 поролонових вологостійких матраців, 30 тумбочок, 30 стільців, 15 столів. (Див. фото).
«В інфекційному відділенні, як і в інших, є прекрасні медичні працівники. Я хочу наголосили, якщо в колективі є люди, які його дискредитують своєю діяльністю, то це не означає, що всі такі. У нашій лікарні є достатньо професійних спеціалістів, які можуть надати якісну медичну допомогу», - наголосив міський голова. За його словами, міська влада зацікавлена в тому, щоб до Нетішина приїздили молоді спеціалісти. А щоб заохотити цей процес, вона сприяє вирішенню житлової проблеми. Так, останнім часом виділено житло в гуртожитках для декількох лікарів.
Поділився Олександр Супрунюк і підсумками вівторкової (10 березня) телефонної розмови з хмельницьким кардіохірургом, завідувачем відділенням кардіо- та ендоваскулярної хірургії обласної лікарні Андрієм Кланцою з приводу того, яке потрібно буде закупити обладнання, щоб запрацював у Нетішині кардіоцентр, як відділення хмельницького. Певне фінансування обіцяють надати з державного та обласного бюджетів, Нетішин теж матиме свої фінансові та інші зобов’язання.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради