Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Пресконференція міського голови: про облаштування міських парків

04 сер 2020

У понеділок, 3 серпня, відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Під час розмови з журналістами були порушені різного роду проблемні питання життєдіяльності Нетішина.

Нині, за словами міського голови, завершуються І-й етап робіт в парку культури і відпочинку (за адмінбудівлею виконкому), який повноцінно функціонує. Нещодавно міською радою виділені кошти для облаштування на йоготериторії скейт-парку і воркаут-майданчика (для заняття силовими видами спорту). Парком зацікавлений і бізнес. Нині шепетівським підприємцем на його території будується ресторан сімейного типу. Відкриття заплановано на вересень. Також зацікавлені розвитком бізнесу в парку ще декілька суб’єктів господарювання. На думку міського голови, там не вистачає ще 1-2 фаст-фудів і атракціонів.

«Декілька днів тому були розблоковані бюрократичні перепони – отримано дозвіл на початок будівельних робіт по містку через Горинь за спортивним комплексом. Металеві конструкції вже готові. Вони зварені в Житомирі, оцинкують їх у Черкасах. Потім підрядник доставить конструкції на будівельний майданчик. В цьому році міст буде побудований. До мосту з парку буде прокладено пішохідну доріжку і встановлено вуличне освітлення»,- так охарактеризував Олександр Супрунюк роботи, що будуть здійснені цього року в парку культури і відпочинку. Разом з тим, розповів він і про роботи, що ведуться в парку відпочинку на перехресті вул. Набережна, Будівельників та просп. Незалежності. Нині вже здано в експлуатацію і апробовано  в тестовому режимі спортивний багатофункціональний майданчик зі штучним покриттям. Щоб його прибирати, потрібен спеціальний пилесмок чи вітробувка. Зараз ця проблема вирішується. До майданчика буде максимальний доступ: він працюватиме для всіх бажаючих у будні дні з 8.00 до 17.00, а після 17.00 і у вихідні дні – за попереднім записом. « Я вірю, що у нас в місті люди цивілізовані. Біля майданчика плануємо встановити відеоспостеження для того, щоб не допускати вандалізму і його нецільового використання», - зауважив Олександр Супрунюк.

До Дня Незалежності України в цьому парку має з’явитись ще диво-парк. Над створенням казкових героїв протягом багатьох місяців працює славутський скульптор Микола Мельничук.

 Поділився планами міський голова і щодо встановлення багатофункціональних сучасних майданчиків в усіх нетішинських школах, старокривинській та на території садибної забудови міста (місце визначено).

Спілкуючись з журналістами, міський голова розповів про те, що підтримав ідею Анатолія Олійника, депутата міської ради, тренера, майстра спорту щодо використання нині діючих спортивних майданчиків (налічується більше 20) для облаштування спортивних майданчиків з сучасним покриттям. Для початку планується зробити хоча б по одному в кожному мікрорайоні.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради