Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція: спочатку - виконання інвестиційних умов, а потім - надання дозволу на будівництво

03 лют 2020

У середу, 29 січня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Спілкуючись з журналістами, він прокоментував деякі рішення 68 сесії міської ради (зміни до бюджету та оренди землі), яка відбулась напередодні, розповів про останні новини життя міста та надав відповіді на усі поставлені запитання.

Спілкуючись із журналістами, не обійшов увагою міський голова Олександр Супрунюк рішення 68 сесії міської ради, що стосувалось передачі в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки площею майже 3а (2, 9797 га), що розташована в районі міського пляжу по вул. Варшавська.

Слід нагадати, що ця історія бере свій початок з 2007 року, коли 18 вересня ПП «Укрспецізоляція» стало переможцем конкурсу щодо передачі в оренду земельної ділянки площею 3 га в районі пляжу. Рішення про проведення конкурсу було прийнято в червні 2007 року Нетішинською міською радою V скликання. Згодом рішенням конкурсної комісії було визнано конкурс таким, що не відбувся та рекомендовано міській раді повторно включити  земельну ділянку до переліку земельних ділянок, які пропонувались для передачі в оренду на конкурсних засадах. 11 листопада 2007 року відбувся повторний конкурс, де переможцем стало інше підприємство. ПП «Укрспецізоляція» звернулось з позовом до суду… І розпочалась десятирічна судова тяганина. Врешті – решт, у 2018 році Фемідою зобов’язано Нетішинську раду розглянути питання на підставі постанови Господарського суду Хмельницької області від 17 червня 2008 року у справі №16/275 щодо визначення переможця конкурсу від 18 вересня 2007 року щодо набуття права оренди земельної ділянки площею 3 га по вул. Варшавська, в районі міського пляжу та вирішення питання про надання ПП «Укрспецізоляція» в оренду цієї земельної ділянки.

З метою виконання рішення суду, питання про передачу в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки значилось в порядку денному кожного пленарного засідання Нетішинської міської ради. Але більшістьдепутатів  проєкт рішення не підтримували.  Як наслідок – за неприйняття міською радою позитивного рішення, за рішенням суду міський голова повинен був сплачувати штраф. І розмір його постійно збільшувався.

 На 68 сесії міської ради нарешті було прийнято рішенням про передачу в оренду ПП «Укрспецізоляція» земельної ділянки, яка розташована в районі міського пляжу по вул. Варшавська. Першого сесійного дня більшість депутатів була проти такого рішення, а другого сесійного дня повернулись до цього питання, але до проекту рішення були внесені суттєві зміни - умови, які необхідно виконати орендареві.

«Вони були прописані в інвестиційних зобов’язаннях. Нічого нового ми не видумали…», - наголосив міський голова. Він додав, що додаток до попереднього проєкту рішення, в якому чітко зазначені всі інвестиційні зобов’язання, які були прописані в умовах конкурсу, були обговорені депутатами міської ради. «В іншому випадку вони відмовлялись голосувати по цьому питанню. Чому? Можливо тому, що кожен депутат чудово знає хто такі засновник  ПП «Укрспецізоляція» Володимир Соснов і керівник підприємства його дружина Наталія Тіхонова. Вони проявили себе як недобросовісні виконавці договірних зобов’язань за оренди приміщень та надання комунальних послуг.  Пам’ятають нетішинці і те, як В. Соснова за рішенням суду виселяли з пляжу. …І надалі ми будемо принципово займати таку позицію: інвестор, який заходитиме в місто, спочатку повинен буде виконати інвестиційні зобов’язання, а далі вже отримати дозвіл на будівництво»,- сказав міський голова Олександр Супрунюк.

Отже, відповідно до рішення міської ради,ПП «Укрспецізоляція», як переможцю конкурсу, передано в оренду земельну ділянку площею 2, 9797 га (уточнено межі та площу земельної ділянки, що сформована відповідно до ч. 1 ст. 79-1Земельного Кодексу України) для будівництва і обслуговування багатоквартирного будинку. ПП «Укрспецізоляція» матиме змогу укласти договір оренди у відповідності до ч. 26 ст. 137 Земельного кодексу України після здійснення сплати за перший рік оренди (більше 300 тис. грн.); розмір орендної плати за користування земельною ділянкою становить 3 % від нормативної грошової оцінки земельної ділянки; нормативна грошова оцінка земельної ділянки на момент укладання договору становить10 718 576,84 грн.; строк дії договору оренди земельної ділянки 2 роки; термін освоєння земельної ділянки 2 роки.

ПП «Укрспецізоляція» потрібно буде виконати основні та додаткові умови конкурсу, затверджені рішенням вісімнадцятої (позачергової) сесії Нетішинської міської ради V скликання від 19 червня 2007 року № 11: привести міський пляж у належний стан до 01.06.2020 року; здійснити будівництво моста через дренажно-обвідний канал,відповідно до проєкту «Реконструкція дренажно-обвідного каналу та ремонт елементів міського фонтану в м. Нетішин Хмельницької області», а саме: виготовити проєкт будівництва моста через дренажно-обвідний канал та подати на погодження до виконавчого комітету Нетішинської міської ради до 01.06.2020 року; здійснити будівництво моста до 31.12.2020 року; перенести спортивний майданчик у район ЗОШ № 4 до 01.09.2020 р.; дотримуватись правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку, додержання тиші в громадських місцях; здійснювати заходи щодо захисту навколишнього природного середовища, дотримання екологічних норм. Також прийняти на збереження зелені насадження.

Приватне підприємство «Укрспецізоляція» повинно буде відшкодувати виконавчому комітету Нетішинської міської ради витрати на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,9797 га для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку у сумі 3500 грн.

Тільки після виконання усіх умов, зазначених у рішенні міської ради, ПП «Укрспецізоляція»  зможе отримати дозвіл на виготовлення містобудівних умов та обмежень для забудови орендованої земельної ділянки.

 Отже, якщо власники ПП «Укрспецізоляція» серйозно налаштовані і мають добросовісні наміри,то виконайте, будь ласка, свої інвестиційні зобов’язання і будуйтеся. Ніхто не проти. Щоб ви заробляли гроші, але чесно і порядно», - зазначив міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради