Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРЧИХ ПЕРЕГОНІВ І ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ ПРО МІСЦЕВИЙ ПАРЛАМЕНТ

02 гру 2020

У вівторок, 1 грудня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Оскільки це перше спілкування з журналістами після місцевих виборів, то йшлося про підсумки виборчих перегонів, про результати роботи 2-х сесійних засідань міської ради та актуальні проблеми сьогодення.

Свою розмову з журналістами міський голова Олександр Супрунюк розпочав з коротких підсумків місцевих виборів, які проходили відповідно до нового законодавства. «Ніхто достеменно не знав, як буде проходити процес підрахунку голосів, визначатимуться прохідні місця серед учасників виборчого процесу в ради різних рівнів. Тому так багато розчарованих», - зауважив міський голова. За його словами, відповідно до нині діючого виборчого законодавства, значно посилилась роль партії. Наскільки це виправдано - покаже час. Головне, щоб не було зверху партійної диктатури. Введення імперативного мандату – своєрідний стимул для відповідальної роботи депутата, яка пов’язана наказами виборців і протягом усієї своєї діяльності він відповідальний перед ними. При цьому законодавчо закріплена можливість дострокового відкликання депутатів, що не виправдали довіри виборців.

«Прикро, що під час передвиборчої кампанії окремі опоненти вибрали тактику брудних технологій, розповсюджуючи неправдиву інформацію. Ми не хотіли в’язуватись у диспути. Але зараз, незважаючи на те, що вибори позаду, не будемо терпіти - спростовуватимемо або вимагатимемо спростувати всю неправдиву, маніпулятивну інформацію, яка розповсюджуватиметься», - зазначив міський голова.

Спілкуючись з журналістами, Олександр Супрунюк вкотре пояснив причину затягування процесу скликання Нетішинською ТВК 1-ої сесії міської радиVIII скликання, де міський голова та депутати мали складати присягу. Потрібно було новообраним депутатам до 26 листопада в ТВК написати заяву. Першу заяву 10 листопада написав міський голова, а останній депутат - 24 листопада. Якби реєстрація пройшла швидше, то сесію можна б було провести раніше, а не 27 листопада. Тому у грудні у депутатів напружений графік роботи. Потрібно за грудень провести 3 сесії. Після сесії кадрових призначень, яка відбулася 1 грудня, на 11 грудня запланована третя сесія міської ради, на порядок денний якої будуть винесені питання по перерозподілу коштів бюджету на 2020 рік. Загалом, є всі належні умови для того, щоб належно завершити нинішній рік і виконати всі заплановані обсяги робіт.

«Хочу подякувати депутатському корпусу. Ми побачили, що переконлива більшість з них налаштована на конструктивну роботу. Про це говорять результати голосування щодо кадрових призначень. Це результат нашої спільної роботи, як в передвиборчий період, так і після. Наша команда не ставила завдання узурпувати владу і отримати монобільшість у міській раді. При цьому ми домовились, що будемо співпрацювати з демократичними силами і йти на вибори, а потім формувати єдину команду в міській раді. Це нам вдалося. І це ми побачили під час роботи 2-ої сесії.

Будемо продовжувати реалізовувати ті проекти, які ми розпочали для розвитку інфраструктури, підтримки освіти, культури, медицини, благоустрою Нетішинської міської територіальної громади. У нас є ряд проектів, є стратегія, яку ми маємо реалізовувати. Є молоді депутати, які мають свої бачення, свої ідеї. Ми готові з ним співпрацювати. «Свіжі» ідеї – це дуже добре, це лише додасть позитиву для кінцевого результату», - сказав міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з громадських питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради