Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ: ПРО ПЛАНИ НА ПЕРСПЕКТИВУ

02 гру 2020

У вівторок, 1 грудня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Оскільки це було перше спілкування з журналістами після місцевих виборів, то йшлося про підсумки виборчих перегонів, про результати роботи 2-х сесійних засідань міської ради та актуальні проблеми сьогодення.

Розмовляючи з журналістами, міський голова поділився планами на перспективу. Так, завершуються роботи в міському парку культури та відпочинку по вул. Шевченка. Потрібно завершити будівництво пішохідного мосту через Горинь і облаштувати до нього підходи, освітлення. Ще потрібно буде побудувати громадський туалет та встановити певні елементи (фонтанчик з питною водою, фігури і т. ін.). Є можливість, якщо дозволить погода, завершити заплановані роботи по будівництву парку відпочинку між вул. Набережна, вул. Будівельників та просп. Незалежності. Нині там прокладається кабель для вуличного освітлення, потрібно буде ще встановити громадський туалет, лавочки, урни для сміття... Для цього потрібні кошти. На початку року вони були передбачені, але, як розповів Олександр Супрунюк, із запровадженням карантину, частково були  забрані і зарезервовані для протиепідемічних заходів. Але у зв’язку з перевиконанням плану надходжень коштів і економією по деяких об’єктах, з’явилися кошти, щоб профінансувати до кінця року і цей об’єкт.

За словами міського голови, в наступному році планується завершення будівництва будівлі Будинку дитячої творчості, відповідно тоді вивільняться приміщення будівля дитсадка №2. Як вони використовуватимуться - сьогодні розглядаються декілька варіантів. Всі роботи, починаючи з 2016-го року, виконуються за кошти місцевого бюджету. Ні з державного, ні з обласного бюджетів, попри сподівання, надходжень так і не було.

Міський голова розповів і про плани місцевої влади щодо вирішення проблеми з безпритульними тваринами. Так, нині на стадії передачі з КП «Благоустрій» до КП «Комфорт» притулок для тварин. КП «Благоустрій» - багатопрофільне, тому прийнято рішення про передачу притулку до КП «Комфорт», в якого менше функціональних обов’язків.

« Проблема з безпритульними собаками в Нетішині є дуже серйозною. Будуть здійснюватись заходи в межах чинного законодавства з регулювання чисельності тварин у місті, особливо собак. Є певний план і він буде реалізований», - зазначив міський голова Олександр Супрунюк.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради