Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Прес-конференція: зміни до бюджету внесено – видатки розподілено

29 січ 2020

 

У середу, 29 січня, відбулась прес-конференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Спілкуючись з журналістами, він прокоментував  деякі рішення 68 сесії міської ради (зміни до бюджету та оренди землі), яка відбулась напередодні, розповів про останні новини життя міста та відповів на запитання.

Як відомо, бюджет Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік був прийнятий міською радою на пленарному засіданні наприкінці минулого року, а на останній, 68 сесії, були внесені зміни - додатково було розподілено видатки на2020 рік. За словами міського голови Олександра Супрунюка, на 2020 рік практично ті ж самі видатки, що були в 2019-му. Так, серед іншого, прийнявши зміни до бюджету міста передбачено кошти для завершення робіт першої черги міського парку культури та відпочинку – потрібно прокласти доріжки та облаштувати освітлення до пішохідного містка на дачний масив, що неподалік спорткомплексу. «Проєкт містка готовий, проведено конкурс через Прозоро на здійснення будівельних робіт. Визначено підрядника. Відповідно до проєкту, вартість його становила понад 7, 5 млн. грн., але переможець запропонував трохи більше 6 млн. грн. Таким чином, для бюджету міста зекономлено 1 млн. грн. Роботи по будівництву містка розпочнуться вже цього року» - зазначив Олександр Супрунюк.

Як розповів міський голова журналістам, передбачено також початок будівництва парку в районі між вул. Набережна, вул. Будівельників та просп. Незалежності. Там планується розмістити казкове містечко. Для нього вже нині виготовляються скульптури. Внесеними змінами до бюджету передбачено кошти на продовження робіт з поточного ремонту доріг та тротуарів у місті та на закупівлю універсальної техніки для КП НМР «Благоустрій» (телескопічного навантажувача) та катка, щоб підприємству можна було виконувати роботи з капітального ремонту доріг.

Окрім цього, передбачені кошти (1 млн. грн.) для безвідсоткової позики на виконання програми «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки». Так, у минулому році було надано 4 позики для працівників бюджетної сфери (програма розроблена спільно з профспілками бюджетних установ, вони ж визначають того, хто має отримати кредит). Ще 1 млн. грн. передбачено для поповнення револьверного фонду по наданню поворотної фінансової допомоги для підтримки і розвитку житлового фонду, де господарюють ОСББ (розподіляються комісією за участю ОСББ через КП НМР «Агенція місцевого розвитку») .

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради