Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Працівнику ХАЕС загрожує штраф за поширення неправдивих чуток

02 чер 2020

На початку травня цього року «турбініст» Хмельницької АЕС спілкувався в «Youtube» (відео має назву «Неповторимая и безжалостная украинская арифметика») із досвідченим інтернет – блогером країни-агресора.
При цьому, станційник поставив під сумнів наявність в місті гострої інфекційної хвороби, назвавши її «коровопапірусом», також дискредитував дії української влади на Сході, обізвавши спеціальну операцію назвою «СОС», упереджено та необ’єктивно охарактеризував діяльність нинішньої влади  у сфері ядерної енергетики.
Таким вчинком «турбініст» може спровокувати подальше ведення  країною – агресором інформаційних війн з Україною, а також шкідливої діяльності щодо надважливого для міста та держави об’єкта критичної інфраструктури. 
    Його дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків. 
За матеріалами СБУ поліцейські офіцери громади склали на громадянина протокол за ст.173-1 КУпАП, за що йому загрожує штраф від  15 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця із відрахуванням 20 відсотків заробітку.
Шановні мешканці міста! Будьте свідомими і не поширюйте неперевірену та неправдиву інформацію, щоб не сіяти паніку серед населення та працівників атомної електростанції!