Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ПОВАЖАЙТЕ ЗАКОН - НЕ ПОРУШУЙТЕ ПРАВИЛ ТОРГІВЛІ

18 сер 2020

Шановні суб’єкти господарювання !

Звертаємо вашу увагу на необхідність неухильного дотримання чинного законодавства щодо торгівлі акцизної групи товарів, зокрема недопущення порушень, передбачених ч.2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення ( Порушень правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами). Цієї статтею передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 100 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 – 6 800 грн.). Це - порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, а саме: торгівля в приміщеннях або на територіях, заборонених законом, або в інших місцях, визначених рішенням відповідного органу місцевого самоврядування, як таких, де роздрібна торгівля ними заборонена, так само продаж цієї групи акцизних товарів через торгові автомати чи неповнолітнім особам (які не досягли 18 років), або продаж тютюнових виробів в упаковках, що містять менш, як 20 сигарет або цигарок, чи поштучно (крім сигар). Заборонена також торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби.

На засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті Нетішинської міської ради, яке відбулось 13 серпня під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої, серед інших справ про адмінправопорушення, було розглянуто 4 справи стосовно суб’єкта господарювання, який здійснював продаж підакцизної групи товарів у районі магазину АТБ (пива та алкогольних напоїв) неповнолітнім особам та після 23.00 (час, в який рішенням міської ради заборонений продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв).

Рішенням адміністративної комісії суб’єкта господарювання притягнуто до адмінвідповідальності у вигляді штрафу на загальну суму 15 тис. 300 грн.

 Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради